xcounter
#

Армія США продовжує шукати заміну для БМП Bradley: відомо про нові деталі конкурсу

1077
Це буде уже п’ята, з 2014 року, спроба знайти заміну для машини-«ветерана» Bradley, що уже 39 рік служить Армії США
Це буде уже п’ята, з 2014 року, спроба знайти заміну для машини-«ветерана» Bradley, що уже 39 рік служить Армії США

Американські військові сподіваються, що серійне виробництво нової БМП стартує в 2030 році

Армія США вирішила дозволити іноземним компаніям пряму участь в конкурсі на розробку нової бойової машини піхоти, за програмою Optionally Manned Fighting Vehicle – OMFV.

Раніше іноземні підрядники могли подавати заявку на участь в конкурсі по БМП лише від імені консорціумів, учасниками яких мають бути неодмінно американські оборонні підприємства.

Читайте також: Неймовірне з сюрпризами: нова далекобійна гармата армії США таки влучила у ціль на відстані у 70 км

Про це йдеться в публікації порталу Defence News.

БМП-1 Україна
Перспективна БМП Griffin III від американської компанії General Dynamics Land Systems

Це стане уже п’ятою спробою американських військових знайти заміну для БМП Bradley. Четверта спроба була в липні 2020 року, і для участі в такому конкурсі заявку подала лише американська фірма General Dynamics Land Systems.

Німецький концерн Rheinmetall та британська фірма BAE Systems виражали бажання взяти участь в конкурсі. Але цих виробників відштовхнула вимога, яка передбачає – для участі в змаганні на заміну БМП необхідно створювати консорціум з американськими оборонними підприємствами.

БМП-1 Україна
БМП Lynx від Rheinmetall. У 2023 році мають стартувати поставки таких машин в Угорщину

При цьому самі американські військові бажають отримати пропозиції по новій БМП від щонайменше п’яти виробників військової техніки. Саме таке бажання й спонукало Армію США лібералізувати умови участі в програмі OMFV.

Британська BAE Systems пропонує для американських військових наступну модернізацію шведської CV90 MkIV

Відомо, що зараз свої зразки перспективних бойових машин піхоти для американських військових пропонують також фірми з Ізраїлю, Німеччини, Південної Кореї та Сінгапуру. Зокрема, свої напрацювання уже презентували південнокорейська фірма Hanwha та німецька компанія Krauss-Maffei Wegmann.

Зразок БМП AS21 Redback від південнокорейської фірми Hanwha

За оновленими умовами, свої остаточні заявки на участь в програмі OMFV конкурсанти мають подати до 16 квітня 2021 року.

Етап детального проектування майбутніх дослідних зразків перспективних БМП має відбутись у 2023-2024 роках. На випробування машин-прототипів відведені 2025-2026 роки. Серійне виробництво перспективної БМП дрібними партіями має стартувати в четвертому кварталі 2027 року, серійне виробництво крупними партіями – в другому кварталі 2030 року.

БМП-1 Україна
Серійна БМП Puma від німецької компанії Krauss-Maffei Wegmann

Якою була попередня, четверта спроба американських військових знайти заміну для «ветерана» - БМП Bradley, Defence Express розповідало в матеріалі Армія США вже вчетверте намагається знайти заміну БМП Bradley та очікує пропозицій.

Читайте також: Легкий танк MPF: оновлений проєкт від BAE Systems