xcounter
#

"Авіакон" продовжує сертифікацію в Москві та платить за це в доларах США попри Указ Президента України

3270
"Авіакон" продовжує сертифікацію в Москві та платить за це в доларах США попри Указ Президента України

Державне авіаремонтне підприємство України на початку листопада 2021 року заплатило Міждержавному авіаційному комітету за сертифікацію $17 тисяч

ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" (входить до складу ДК "Укроборонпром") продовжує платити за сертифікацію своїх послуг Міждержавному авіаційному комітету, що знаходиться в Москві.

Так, за даними оприлюдненими на майданчику Prozorro, 4 листопада 2021 року, ДП "Авіакон" замовило послугу з "робіт по сертифікації ремонтної організації" за $17 тис.

Читайте також: "Авіакон" передав ЗСУ партію модернізованих Мі-24ПУ1 з новими лопатями від "Мотор Січ"
тендер
Цікаво, що власне самої копії договору оприлюднено не було

"Переможцем" став Авіаційний регістр Міждержавного авіаційного Комітету, а строк виконання робіт вказаний 04 листопада 2021 — 31 грудня 2022 року.

Авіакон
Українське державне авіаремонтне підприємство займається відновленням всіх моделей гелікоптерів "Мі"

Зауважимо, що московський Міждержавний авіаційний комітет є виконавчим органом 12 держав колишнього СРСР (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан та Україна) з делегованих державами функцій і повноважень в галузі цивільної авіації та використання повітряного простору, який займається сертифікацією повітряних суден, аеродромів та авіакомпаній та веде так званий авіарегістр МАК.

Авіакон
У 2019 році "Авіакон" також отримав Сертифікат від МАК

Водночас згідно з Указом № 70/2021 Президента України Володимира Зеленського "Про вихід України з міжнародних договорів, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав" від 23 лютого цього року, Україна вийшла з Угоди про цивільну авіацію та про використання повітряного простору (підписану 25 грудня 1991 року).

Читайте також: "Авіакон" завершує ремонт Мі-17В-5 Афганістану: істерія "Вертолетов России" нікого не вразила