xcounter
#

Арсен Аваков анонсував черговий спільний проект: ДСНС отримає 370 одиниць нової пожежної техніки (відео)

2025
Рятувальні драбини від Echelles Riffaud
Рятувальні драбини від Echelles Riffaud

Угоду про спільне виробництво нових машин планують підписати з французкою стороною у січні 2021 року

Кілька днів тому, 27 листопада ц.р. було підписано підсумкову декларацію чергової сесії міжурядової комісії (України та Франції) її головами - міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваков та міністром економіки, фінансів та відновлення Французької Республіки Брюно ле Мером.

Як повідомила прес-служба МВС, сторони обговорили стан реалізації вже наявних україно-французьких програм співпраці та підготовку до нових масштабних проєктів. У роботі комісії у форматі відеоконференції взяли участь посли обох держав.

Читайте також: Міністр МВС: "Ми розраховуємо, що вже наступного року перші кораблі вийдуть на наші стапелі й ми тут розіб'ємо шампанське" (відео)

Зокрема було прокоментовано хід постачання французьких гелікоптерів, які МВС придбало в рамках угоди, підписаної 29 травня 2018 року у Парижі. Як раз за день до цього, п'ятий H225 Super Puma (бн 54) для ДСНС прибув в Україну.

H225 Super Puma ДСНС
П'ятий H225 Super Puma (бортовий номер 55) для ДСНС під час прибуття в Україну 26 листопада 2020 року

"Вже успішно реалізується контракт з Airbus Helicopters SAS: вчора ми отримали ще один гелікоптер Н-225, а до кінця року отримаємо ще три", - повідомив Міністр МВС України Арсен Аваков.

Також очільник МВС розповів про прогрес в іншому великому проекті – будівництві патрульних катерів, які мають підсилити корабельний склад Державної прикордонної служби України. 20 катерів типу OCEA FPB 98 MKI (п'ять з яких мають побудувати на суднобудівному заводі "Нібулон") збираються закупити в рамках ще однієї Угоди, підписаної 19 листопада 2019 року.

OCEA FPB 98 MKI ДСНС

"Просувається проект спільного будівництва патрульних катерів з компанією ОСЕА: ми провели фінансування на минулому тижні з боку нашого бюджету, виплатили нашим компаніям аванси", - відзначив Арсен Аваков.

Арсен Аваков

Окрім цього, Міністр МВС анонсував новий великий спільний проект оновлення автомобільного парку пожежної техніки ДСНС, в якому мають взяти участь французька компанія Echelles Riffaud та кілька українських підприємств – членів ГС "Ліга оборонних підприємств України".

Echelles Riffaud
Echelles Riffaud спеціалізується на виробництві рятувальних драбин для спецвантажівок від різних виробників

"В січні 2021 року ми сподіваємося вийти на конкретну угоду щодо виробництва нової рятувальної техніки. Обсяг цього контракту може бути до 300 млн євро. Плануємо тут залучити вітчизняні підприємства КрАЗ і Прилуцький завод "Пожмашина" для виробництва шасі та французького виробника спеціальних рятувальних драбин Echelles Riffaud", - повідомив Арсен Аваков.

Нагадаємо, ТОВ "Промислова компанія "Пожмашина" 13 серпня ц.р. уклала угоду з Міністерством оборони України щодо постачання 25 автоцистерн важкого типу на шасі підвищеної прохідності МАЗ 6302 6х6 на загальну суму у 199 880 тисяч гривень. Спецмашини мають бути поставлені замовнику до 20 грудня цього року.

Читайте також: В Україну прилетіли два перших гелікоптери H145 (фото)