xcounter
#

Армія США хоче "безпілотний танк-тральник" на базі Abrams, робота йде вже 3 роки

2221
 Бойова робота інженерного танка M1150 Assault Breacher Vehicles, зображення з відкритих джерел
Бойова робота інженерного танка M1150 Assault Breacher Vehicles, зображення з відкритих джерел

Майбутнє "безпілотних танків" залежатиме від того, наскільки успішно американські військові проведуть випробування

Армія США планує в найближчий час почати випробування дослідних зразків "безпілотних танків-тральників" на базі M1150 Assault Breacher Vehicles, інженерного танка на базі Abrams M1. Результат цих випробувань має визначити вимоги до всієї концепції використання такого типу машин в строю збройних сил США. Про це пише польський портал Defence24.

Бойова робота інженерного танка M1150 Assault Breacher Vehicles, зображення - Sgt. Patrick Eakin

Вперше апробація "роботизованої" версії M1150 Assault Breacher Vehicles відбулась у травні 2019 року. Тоді під час навчань Joint Warfighting Assessment підрозділ Корпусу морської піхоти США проводив такий експеримент: чи зможуть два "безпілотні" M1150 подолати перешкоди на місцевості, якщо цими машинами управляти із командирського танка.

Читайте також: Рашисти намагались застосувати "безпілотний танк" для "розмінування", але щось у них "пішло не так" (відео)

Офіційно роботи за програмою "безпілотної" версії M1150 стартували в липні 2020 року, коли Пентагон видав заявку на розробку дистанційно керованого "сапера на гусеницях". Передбачається, що випробування дослідних зразків такої роботизованої машини триватимуть 18-24 місяці, а поставка перших прототипів серійного зразка "безпілотного сапера на гусеницях" має відбутись в 2 кварталі 2024 року.

Бойова робота інженерного танка M1150 Assault Breacher Vehicles, зображення з відкритих джерел

Відзначається, що інженерні танки M1150 в строю армії США зазвичай діють парами. Перший – з протимінним тралом, другий – з бульдозерним відвалом. При цьому обидві машини оснащені системою дистанційного розмінування місцевості, для знищення мінних полів на безпечній відстані.

Читайте також: У ЗСУ "засвітилась" американська відповідь на "лінію Вагнера" - M58 MICLIC