xcounter
#

Армія РФ завершує підготовку аеродрому "Зябрівка" у 22 км від кордону з Україною у Білорусі

3530
Супутниковий знімок аеродрому "Зябрівка" під Гомелем (Радыё Свабода)
Супутниковий знімок аеродрому "Зябрівка" під Гомелем (Радыё Свабода)

Аеродром "Зябрівка" знаходиться лише у 22 км від кордону з Україною, але рашисти вперто його дообладнують

РФ доволі активно продовжує роботи з облаштування аеродрому "Зябрівка" під Гомелем у Білорусі, з огляду на свіжі супутникові знімки роботи близькі до завершення.

Зокрема помітно створення насипів для розміщення радіолокаційних станцій, окрім того, за повідомленням білоруської "Радыё Свабода" місцеві помітили збільшення кількості російських військових та техніки.

Читайте також: ​Збираємо для 5-го окремого штурмового полку

Характерні насипи потрібні для кращого огляду РЛС та збільшення дальності виявлення низьковисотних цілей.

РЛС аеродром

Також помічено і прибуття ешелону на логістичний вузол ГСМ аеродрому. І, з огляду на все роботи з підготовки об'єкта близькі до завершення.

Зазначимо, що аеродром "Зябрівка" у Білорусі вже активно використовується армією РФ. Зокрема саме з нього наприкінці липня був здійснений обстріл зенітними ракетами від комплексів С-300/400 наземних об'єктів у Чернігівській області.

Також було зафіксовано результат доволі дивної пожежі на самій злітній смузі, які були помічені на супутниковому знімку від Maxar у серпні.

Зябрівка
Супутниковий знімок аеродрому "Зябрівка" опублікований 13 серпня 2022 року (Maxar)

Водночас розміщення аеродрому лише у 22 км від кордону з Україною робить його досяжним для значної кількості засобів ураження, які є на озброєнні ЗСУ. Мова йде не тільки про ракетне озброєння, а навіть про артилерійські засоби ураження, включно з високоточними Excalibur.

Важливість використання саме точної зброї, у випадку потреби, має велике значення через те, що аеродром розташований впритул до житлових будинків. Зокрема від логістичного вузла з базою ГСМ до дитячого саду-ясель 400 метрів. Тому не дивно, що рашисти обрали саме цей об'єкт для розгортання своїх сил.

Нагадаємо, що РФ перекидає у Білорусь залишки "елітної" Таманської дивізії, зокрема 1-й мотострілецький полк.

Читайте також: Ще більше пакетів для "200-х" рашистів: у РФ активно формують "мобрезерв територіальної оборони"