xcounter
#

Ще більше пакетів для "200-х" рашистів: у РФ активно формують "мобрезерв територіальної оборони"

Ні, це не "чмобіки", це БАРС зразка 2021 року
Ні, це не "чмобіки", це БАРС зразка 2021 року
5150

У РФ до семи окремих механізмів поповнення орди додався ще й восьмий під назвою "територіальна оборона"

Кремль активно продовжує набір гарматного м'яса всіма можливими шляхами, до яких доєднався механізм під назвою "мобілізований резерв для територіальної оборони". Про його формування на рівні 50% зокрема повідомив губернатор Курської області Роман Старовойт, сповіщають російські ЗМІ.

У своїй заяві він посилається на повноваження місцевої влади щодо формування такого мобрезерву територіальної оборони, під час якого особи підписують контракт. Також він зазначив, що робота з його формування буде активізована.

Читайте також: У Білорусі не змогли виправдати польоти носіїв гіперзвукових ракет МиГ-31К, відмахнулися "плановим патрулюванням"

Зазначимо, що у РФ на рівні 2021 року проходила масована інформаційна компанія з формування так званого БАРС - (Боевой Армейский Резерв Страны) під егідою міноборони РФ. Цей процес передбачав запис охочих у мобілізаційний людський резерв, що фактично дорівнювало створенню "резервістів".

БАРС армія рф
У РФ у 2021 році пройшла масована медійна компанія зі створення БАРСу

Але він не містив формулювання відносно територіальної оборони. Це формулювання зустрічається лише у законі РФ "Об обороне", яке здебільшого направлено на розкриття поняття "територіальної оборони", як адміністративних заходів під час введення воєнного стану. Єдина зачіпка - створення "воєнних формувань" та "спеціальних формувань" у період воєнного часу. Але справа в тому, що у Курський області воєнний стан не оголошений, лише його доволі обмежена light-версія.

Таким чином схоже, що у РФ з'явився та активно використовується новий механізм поповнення армії, який вже спирається на цілий ряд шляхів:

  • підписання контракту зі збройними силами РФ
  • "заочне" підписання контракту зі строковиками
  • БАРС
  • регіональні "добровольчі загони"
  • "Вагнер" та інші приватні компанії
  • вербування зеків
  • так звана "часткова мобілізація"
армія рф

Тобто до існуючих семи окремих механізмів додався вже восьмий. Все це тепер працює одночасно і далеко не факт, що узгоджено.

Більше того, цілком можливо, що Кремль починає активно втрачати "монополію на силу". Спочатку її порушили "кадирівці", які стоять окремо від "Росгвардії" чи міноборони та підпорядковуються виключно Кадирову, потім з'явились "вагнерівці" з підпорядкуванням Пригожину, потім і здебільшого "національні" регіони почали формування своїх "загонів", а тепер і місцева влада інших суб'єктів РФ починає створення власної "територіальної оборони".

Читайте також: РФ дуже дивно відреагувала у ООН на розслідування щодо Shahed-136 та пригрозила "переглядом відносин"