xcounter
#

Армія РФ утилізувала під Авдіївкою навіть БМП-1У, вкрадені в Грузії у 2008 році, і це дещо пояснює

10760
Бронемашини БМП-1У з модулями "Шквал", які належали армії Грузії, архівне зображення з відкритих джерел
Бронемашини БМП-1У з модулями "Шквал", які належали армії Грузії, архівне зображення з відкритих джерел

Звідки рашисти діставали бронетехніку, яку потім настільки активно втрачали в боях

У відкритому доступі з’явились зображення, які свідчать – під час штурмів Авдіївки протягом жовтня – листопада 2023 року російські окупанти використовували навіть бойові машини піхоти БМП-1У, які були вкрадені в армії Грузії у 2008 році, мінімум одна така ББМ в розпорядженні ворога була втрачена в боях. Це зафіксувала РУБпАК 47-ої механізованої бригади, котра зараз бере участь в боях на Авдіївському напрямку.

Вперше про те, що армія РФ використовує вже навіть БМП-1У, вкрадені у Грузії в 2008 році, стало відомо лише у вересні 2023 року із відео-кадрів рашистських пропагандистів.

Читайте також: У РФ визнали, що "добровольці" в них примусові та заплановані, а мешканців Москви мобілізують менше
Залишки знищеної БМП-1У, яку рашисти використали для боїв на Авдіївському напрямку, джерело - прес-служба 47-ої бригади

Де до цього моменту росіяни зберігали ці "грузинські" БМП-1У, і скільки машин цього типу було поставлено в стрій окупаційних військ – це лишалось невідомим. У відкритому доступі можемо знайти дані хіба що про те, що російські загарбники вкрали у Грузії 14 одиниць БМП-1У.

Водночас, також можемо побачити й те, що рашисти на цих крадених ББМ ймовірно замінили гармату, і замість ЗТМ-1 там стоїть російська 2А72.

Той факт, що рашисти використовували для штурмів Авдіївки навіть крадені БМП-1У, треба додати й того, що ворог на цьому напрямку використовував і такі раритети, як БТР-90 або ж БТР-50.

Залишки знищеної БМП-1У, яку рашисти використали для боїв на Авдіївському напрямку, джерело - прес-служба 47-ої бригади

І з цього випливає наступне припущення – ймовірно, при плануванні кампанії за Авдіївку командування армії РФ навмисне пішло на максимальне "вигрібання" всіх залишків по техніці на базах зберігання, з поправкою або на максимальний тиск на позиції ЗСУ, або ж поправкою на потенційні власні високі втрати при штурмі міста.

Раніше Defense Express розповідав про те, що рашисти показали системну модернізацію своїх Т-62М "образца 2022 года", і це означає, що що ворог почав системно переходити до модернізації своїх архаїчних танків.

Російські окупанти використовують вкрадені у Грузії БМП-1У з модулями "Шквал", вересень 2023 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: У Швеції розкрили скільки дійсно особового складу необхідно для експлуатації 8 САУ Archer