xcounter
#

Армія РФ хизується навчаннями 3-ої мотострілецької дивізії впритул із кордоном України

До навчань армії РФ залучено САУ "Мста-СМ2"
До навчань армії РФ залучено САУ "Мста-СМ2"
2220

Армія РФ продовжує концентрувати "в полі" значні сили

Міноборони РФ повідомило про проведення навчання підрозділів загальновійськової армії Західного військового округу поблизу кордону з Україною.

Мова йде про навчання неназваного артилерійського полку на полігоні "Криница" у Воронезькій області та розвідувальних підрозділів 3-ої мотострілецької дивізії на полігоні "Солоти" у Білгородській області. Обидва ці полігони знаходяться на відстані 30-40 км від державного кордону з Україною.

Читайте також: ​Кремль у "ДНР та ЛНР" поширює чутки про евакуацію та демонструє готовність до агресії
бази армії РФ поблизу України

Водночас міноборони РФ повідомила, що в артилерійських навчаннях задіяно 2С33 "Мста-СМ2", які є останньою модернізацію САУ. Попри те, що найменування полку не вказано, зазначимо, "Мста-СМ2" у підрозділи Західного військового округу почала постачатися лише декілька років, що активно висвітлювалось російськими ЗМІ.

Зокрема, партію цих САУ отримала саме 3-а мотострілецька дивізія, а також 144-а мотострілецька дивізія, яка також базується поблизу України, в місті Почеп, у Брянські області - всього за 60 км від кордону. У будь-якому випадку обидві дивізії входять до 20-ої загальновійськової армії РФ Західного військового округу.

Мста-СМ2

Цікаво, що попри дальність стрільби "Мста-СМ2" у 24 км звичайним та 29 км активно-реактивним снарядом, міноборони РФ повідомило, що стрільби велись "прямою та напівпрямою наводкою на відстань у 2 км".

Також на цьому полігоні днями пройшла серія загальновійськових навчань. Наприклад, 7 квітня було повідомлено, що танкові підрозділи відпрацьовували взаємодію з БПЛА "Орлан-10", які передавали координати цілей для їх знищення.

армія РФ

А 5 квітня - батальйонні навчання під час яких акцент був зроблений на утворенні так званого "вогневого мішка" під час маневреної оборони.

Водночас ці заяви накладаються на інші повідомлення та "витоки", які максимально демонструють готовність армії РФ до наступу. Включно із розміщенням поблизу кордону ОТРК "Искандер" з крилатими ракетами, підняттям на навчання підрозділів повітряно-десантних військ та початком "контрольної перевірки" з’єднань Південного військового округу.

армія РФ

Загалом, як заявив міністр оборони України Андрій Таран, така "мілітаризація" інформаційного простору від РФ має "посіяти паніку серед населення України, залякати світову спільноту".

Саме нарощування такого тиску для Кремля є засобом "примушення до поступок у переговорному процесі". А застосування збройної сили Кремль "розглядає остаточним засобом досягнення своїх стратегічних цілей, якщо інші засоби виявляться неефективними".

Читайте також: Українські гелікоптери Мі-8 отримають нові системи Elbit Systems для захисту від ворожих ПЗРК
ТЕГИ Війна