xcounter
#

"Антонов" опрацьовує проекти контрактів щодо постачання 30 Ан-178 для ЗСУ та МВС України

4290
Ан-178 від ДП "Антонов"
Ан-178 від ДП "Антонов"

Одним з ключових питань таких контрактів є міжнародна сертифікація оновленого літака без російських комплектуючих

Як повідомив Президент ДП "Антонов" Олександр Лось в інтерв'ю виданню "Укрінформ", "наразі опрацьовуються проекти контрактів щодо постачання близько 30 літаків Ан-178 для потреб Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ України на заміну наших легендарних ветеранів Ан-26, Ан-12, Ан-72".

За його словами, з ними (старими транспортниками) вже зараз існують проблеми щодо неможливості постачання російських компонентів "яке на цих літаках становить до 90% - від рушійного гвинта або гальмівного колеса до найменшого приладу в кабіні льотчиків".

Читайте також: На початку 2021 року буде завершено будівництво імпортозаміщеного Ан-178: МВС та ЗСУ збираються замовити 28 таких літаків (відео)
Ан-178

"Зараз почалася активна фаза сертифікації Ан-178. Літак буде сертифікований спочатку в Державній авіаційній службі України. При цьому нормативи льотної придатності літака прийняті за стандартами Федеральної Авіаційної Адміністрації США (FAA). Представники FAA вже відвідали "Антонов" на початку цього року", - відзначив Президент ДП "Антонов".

Ан-178

Він також висловив впевненість, що новий літак для МВС Перу буде сертифікований до моменту передачі літака замовнику.

За його словами, більша частина нового обладнання Ан-178 була отримана з США.

Ан-178

"Саме на цьому типі літака близько 2/3 обладнання - виробництва корпорацій Сполучених Штатів Америки, ще третина - вітчизняного. Причому проектну роботу із заміщення російських комплектуючих ми провели за свій рахунок", - повідомив Олександр Лось.

Ан-178

При цьому він додав, що американське обладнання виявилося дешевше за російські аналоги.

Читайте також: "Антонов" завершив стапельне складання планеру Ан-178 для Перу (фото)