xcounter
#

Андрій Таран: Катери типу Island для України отримають озброєння виробництва США

3028
Так наші ВМСУ зможуть сформувати перший повноцінний дивізіон катерів такого типу
Так наші ВМСУ зможуть сформувати перший повноцінний дивізіон катерів такого типу

Уже наявні два катери цього типу - P190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ" – пройдуть модернізацію і також отримають американське озброєння

До кінця 2021 року Україна отримає три патрульні катери типу Island, і це дозволить сформувати дивізіон із п’яти таких кораблів в складі Військово-Морських Сил України. Усі ці кораблі при цьому отримають озброєння виробництва США.

Про це заявив міністр оборони України Андрій Таран, заявляє прес-служба оборонного відомства нашої країни.

Читайте також: Док антимагнітної оборони: новий проєкт ДПЦК та "Паллади" для захисту кораблів та флотів
В складі ВМС України є два патрульні катери типу Island - P190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ", озброєння яких потребує модернізації

Відомо, що зараз тривають ремонтно-технічні роботи та триває документальне оформлення передачі катерів P192 "Суми", P193 "Фастів" та WPB-1336 до складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Екіпажі перших двох таких катерів уже отримали відповідну підготовку до безаварійної експлуатації у місті Балтімор та отримали сертифікати на обслуговування катерів.

P192 "Суми", майбутній патрульний катер ВМС України

Особливу увагу слід приділити словам Андрія Тарана, в яких йдеться про озброєння катерів типу Island. Очільник оборонного відомства заявив, що катери "надійдуть до України зі встановленими на борту корабельними системами виробництва США та бойовими модулями з гарматами 30 мм, оптикоелектронною системою керування тощо".

Що це конкретно за озброєння – міністр оборони України не розкрив. Схоже, тут мова про 30-мм артсистему MSI Seahawk DS A2 30mm Mk44S Bushmaster.

Артилерійська установка MSI Seahawk DS A2 30mm Mk44S Bushmaster

Андрій Таран сказав ще такі слова – "компанія вже розробила відповідний технічний проєкт. Важливим є те, що на вимогу української сторони, його можна використовувати у модернізації вже наявних катерів "Слов’янськ" та "Старобільськ"".

Про яку саме компанію мова – очільник оборонного відомства також не розкрив. Але тут можемо зробити припущення, що тут йдеться про ДП "Дослідно-проєктний центр кораблебудування".

На виставці "Зброя та Безпека" 15-18 червня цього року Defense Express мав можливість особисто поспілкуватись з директором - генеральним конструктором ДПЦК Вадимом Борисовим.

І під час цієї розмови ми дізнались зокрема, що Міноборони замовило у ДПЦК проект з модернізації американських катерів типу Island. Держпідприємство розробило одразу три варіанти його модернізації, які передбачають встановлення на нього сучасного озброєння.

"Головна мета цієї роботи - дати цьому катеру ті можливості, які на жаль на сьогодні в нього відсутні", - наголошував директор - генеральний конструктор ДПЦК Вадим Борисов.

Патрульний катер Р191 "Старобільськ" - в числі найбільш "ходових" кораблів ВМС України
Читайте також: Ізраїль показав, як буде знищувати ракетні катери РФ своєю новітньою ракетою Sea Breaker