xcounter
#

Американські морпіхи побудують логістику полю бою на транспортних дронах

6562
TRV-150C під час тестів (всі фото: US DoD)
TRV-150C під час тестів (всі фото: US DoD)

Корпус морської піхоти не лише обрав зразок транспортного дрона, а й визначив скільки їх потрібно та їх чітку роль на полі бою

Корпус морської піхоти США остаточно визначився із побудовою логістики на полі бою за допомогою важких дронів та остаточно обрав квадрокоптер TRV-150C, також відомий під назвою TRUAS. Більше того, було визначено потребу у таких апаратах та їх "місце у строю".

Важкі транспортні дрони TRUAS, що можуть транспортувати близько 70 кг (150 фунтів) на дальність до 14,5 км (9 миль) будуть постачатися до батальйонів матеріально-технічного забезпечення у кількості від трьох до шести одиниць на підрозділ.

Читайте також: Як СРСР порівнював САУ M109 та 2С3М "Акация", і до яких висновків прийшли
TRV-150C TRUAS
TRV-150C

Головною задачею дронів є екстрене забезпечення підрозділів безпосередньо на полі бою боєприпасами та припасами в умовах, коли використання інших засобів транспортування неможливо через високий ризик.

Про це рішення повідомляє видання Defensre One, яке поспілкувалось з розробниками цього дрона те керівництвом програми малих тактичних БПЛА Корпусу морської піхоти США.

Також слід зазначити, що TRUAS відрізняється максимальним простим інтерфейсом керування: оператор має лише вказати контрольні точки маршруту польоту на планшеті. Можливості безпосереднього керування дроном оператором у штатній ситуації не передбачено, а підготовка морпіха-логіста для керування цим дроном - стислий курс на пару днів.

TRV-150C

Водночас американські морпіхи не збираються зупинятися лише на таких дронах і у подальших планах прийняття на озброєння дронів, які матимуть значно більші можливості. Зокрема цілком можливим кандидатом є Kaman Kargo, який може підіймати 360 кг (800 фунтів) корисного навантаження.

Але і це не є максимумом, бо у більш далеких планах транспортні дрони для перекидання вантажів вагою, що вимірюється у тоннах. І зрештою це означає злиття понять транспортного вертольота та дрону. Тим більше, що зараз мало що заважає робити гелікоптери опційно пілотованими.

Читайте також: Безкарність РФ знову стала прикладом: Китай атакував австралійський вертоліт тепловими пастками