xcounter
#

Акселератор Міноборони як "новий тренд у зарегульованій системі": які завдання виконуватиме

2925
Акселератор Міноборони як "новий тренд у зарегульованій системі": які завдання виконуватиме

Нова структура у рамках Міноборони України має пришвидшити появу у ЗСУ сучасних зразків озброєння та військової техніки, які потрібні нашим військовим на полі бою

Очільник оборонного відомства України Олексій Резніков підписав наказ про створення у рамках Міністерства оборони нової структури – Акселератора інноваційного розвитку. Деталі про роботу та завдання нової структури в інтерв’ю АрміяInform розповів заступник міністра оборони Володимир Гаврилов.

Головне завдання новоствореного Акселератора – автоматизувати та пришвидшити роботу з сучасними інноваційними проєктами, які передусім мають на меті посилення можливостей Збройних Сил України. Як стверджують у Міноборони, Акселератор стане "майданчиком пошуку сучасних нових зразків озброєння та військової техніки, інформаційно-комунікаційних технологій", а одним з напрямків його роботи буде "удосконалення механізмів забезпечення товарами, роботами та послугами оборонного призначення".

Читайте також: У Міноборони України прокоментували інформаційне висвітлення наступу ЗСУ й чому саме така стратегія
Акселератор Міноборони України
Акселератор має позбавити виробників зайвих узгоджень та стосів паперів

Акселератор передусім має акцентувати на роботі українських виробників і розробників. Працювати така структура буде за принципом "єдиного вікна", куди подаватимуться всі заявки бажаючих на співпрацю з Міністерством оборони – як зауважує Гаврилов, "це абсолютно новий тренд у складній і зарегульованій системі" українського оборонного відомства.

"Команді Акселератора вже вдалося довести результативність під час опрацювання процесу щодо заявок із запровадження нових зразків ОВТ у рамках ініційованих МО України змін до Постанови КМУ № 345. Вдалося кардинально зменшити витрати часу заявників. Але то була ініціативна робота в "ручному" режимі. А тепер ми все "ставимо на конвеєр", – розповідає Гаврилов.

Для прикладу, якщо до повномасштабного вторгнення РФ в Україну для аналогічних процесів були потрібні стоси паперів та буквально роки часу, то тепер завдяки "єдиного вікна" – спеціальної вебплатформи – а також системі управління процесами час чітко регламентований – без зайвих нарад і погоджень.

Читайте також: У Міноборони озвучили кількість винищувачів F-16, які планує отримати Україна