xcounter
#

Росгвардія вийшла на навчання перед "Запад-2021": Путін тренується вводити воєнний стан?

3259
Росгвардія - це не тільки ОМОН, але й стрілецькі частини з артилерією та легкою бронетехнікою
Росгвардія - це не тільки ОМОН, але й стрілецькі частини з артилерією та легкою бронетехнікою

Востаннє в РФ проголошували надзвичайний стан аж у 1993 році, під час подій Білого дому, і тоді російські силовики зазнали своєрідного фіаско

Російський портал "Новости ВПК" із посиланням на державний ресурс "РИА Новости" дав наступну новину: Росгвардія починає найбільші за весь час свого існування навчання під назвою "Заслон-2021", і ці маневри будуть частиною підготовки до маневрів армії РФ "Запад-2021".

Ресурс побіжно зазначає, що до навчань "Заслон-2021" будуть залучені "військові частини та з’єднання із різних округів військ Національної гвардії, і також – підрозділи територіальних управлінь".

Читайте також: ​Кремль у гонці озброєнь з США остаточно зробив ставку на гіперзвук та штучний інтелект
На наш превеликий жаль, функції такого формування, як Росгвардія не обмежуються лише "парадними" задачами чи ж придушенням виступів власного населення

Також ресурс зазначає, що ці навчання "Заслон-2021" "покликані оцінити готовність військ до виконання покладених завдань, підвищити професіоналізм".

А головне завдання маневрів – "оцінити готовність військ до виконання складних завдань", зокрема – "спрямованих на нейтралізацію загроз державній та громадській безпеці Росії".

В структуру Росгвардії входить зараз знаменита дивізія імені Дзержинського, частини котрої охороняють Кремль

Там ще був пасаж, що росгвардійців будуть перекидати авіаційним, залізничним та авто-транспортом, але схоже – це лише для створення ілюзії масштабності заходів.

Що це можуть бути за "завдання по нейтралізації загроз" - пояснює навіть сам текст закону РФ "Про Росгвардію" - ця структура може бути задіяна для підтримання режиму надзвичайного стану або ж військового стану в країні.

Деякі ресурси стверджують, що РФ у 2018 році уже використовувала частини Росгвардії спільно із частинами воєнної поліції для виконання поліцейських завдань

І також – що підрозділи Росгвардії можуть бути задіяні для посилення охорони кордонів Російської Федерації (при чому мова як і про законні кордони, так і про фактичну лінію розмежування між Україною та півостровом Крим).

Окремі пункти цього закону про Росгвардію дозволяють навіть застосовувати бронетехніку для придушення демонстрацій чи ж масових заворушень, єдина умова – що про факт застосування бронетехніки проти мирних жителів місцевий командир Росгвардії має протягом 24 сповістити місцевого прокурора.

Росгвардія також має артилерію, але за яких умов цей вид озброєння можна застосовувати - закон не регламентує

Описану вище новину можна трактувати як елемент підготовки Кремля до втілення агресивного замислу проти України, включно – із переходом до прямої збройної агресії.

Але описану вище новину можна також трактувати як і те, що путінський режим фактично визнав свою слабкість у тому, що здавалось би найкраще уміє Кремль – у застосуванні сили та примусу відносно своїх громадян, для переходу до нового витка агресії.

Росгвардія має своє авіаційне крило, зокрема - бойові вертольоти Ми-24

Росгвардія буде відпрацьовувати заходи по підтриманню режиму надзвичайного чи воєнного стану без фактичного проголошення такого правового режиму. І такий "гібридний кульбіт" можна пояснити зокрема і страхом кремлівського керівництва – "как бы чего не вышло".

Слід пригадати, що востаннє влада РФ проголошувала надзвичайний стан у 1993 році, під час подій біля Білого дому.

Танки армії РФ ведуть вогонь по Білому дому в Москві, 1993 рік, фото ілюстративне

Під час спроби придушити інсургентів Білого дому федеральні силові структури зазнали більше втрат від "дружнього вогню", аніж від дій своїх опонентів, бо російські силовики не спромоглись налагодити взаємодію.

В числі силових структур, задіяних для підтримання режиму надзвичайного стану, було російське Міністерство надзвичайних ситуацій, і цим відомством тоді керував Сергій Шойгу, нині – міністр оборони РФ.

Хоча тут можемо й інший історичний приклад згадати - як спроба запровадити надзвичайний стан завершилась провалом ГКЧП та розвалом СРСР
Читайте також: Росія перекинула до Криму свій БпЛА "Орион": помірятись силою з Bayraktar ТВ-2