xcounter
#

Які технології працюють, а які поки що "тиснуть на гальма" – висновки цьогорічних навчань Project Convergence у США

1479
Пентагон посилено готується до "війни майбутнього"
Пентагон посилено готується до "війни майбутнього"

​У США вже другий рік проходять масштабні навчання під назвою Project Convergence​, під час яких військові самостійно можуть протестувати низку сучасних технологій, що створюються різними американськими компаніями та установами

Лише за рік існування масштабна програма Project Convergence перетворилася на дуже важливий експериментальний комплекс подій – у цьому році під час випробувань було протестовано 110 технологій (втричі більше, ніж торік). Які саме технології спрацювали, а які потребують серйозного доопрацювання – розповідають у виданні Defense One.

Бойовий робот Origin
Експериментальний військовий робот Origin

Так, за словами представників військових, цього року було зроблено важливий крок у розвідці з використанням роботів та штучного інтелекту – чотири автономні наземні розвідувальні роботизовані системи разом з двома дронами успішно виконували розвідувальні місії майже без контролю з боку людини.

Читайте також: Штучний інтелект проти танків: як роботи допомагали знищувати російський Т-72 на навчаннях Project Convergence
UH-60 Black Hawk
Запуск безпілотника Altius-600 з гелікоптера

Також організатори продемонстрували, що "безпілотний" Black Hawk успішно виконав місію за допомогою випущених з нього двох безпілотників.

Під час навчань також було успішно відпрацьовано процес обміну даними про загрози між різними службами, а також протестували інтеграцію даних від різних датчиків в єдину систему бойового управління ППО та ПРО та перевірили ефективність мережевої взаємодії за допомогою супутників та дронів.

Також під час Project Convergence військові тестували нове обладнання, таке як гарнітура IVAS, яка дозволяє солдатам краще тренуватися у змодельованому середовищі в реальних умовах.

Cеред питань, які потребують доопрацювання, військові виділили високу помітність автономних бойових платформ, які використовують, зокрема, лазерні далекоміри; проведення військових місій в умовах роботи ворожих засобів РЕБ; а також питання обміну інформацією та ситуаційної обізнаності.

Читайте також: Як США буде знищувати цілі у будь-якій точці світу за лічені секунди: усі круті деталі Project Convergence