xcounter
#

Як знищення Кримського моста вплине на логістику та забезпечення армії РФ

Для ліквідації пожежі на Кримському мосту залучили вертольоти
Для ліквідації пожежі на Кримському мосту залучили вертольоти
4514

До відновлення Кримського моста вся логістика південного угрупування армії перебуває під питанням, розбираємо наскільки критичне

Ушкоджений Кримський міст через Керченську протоку, який був частково знищений сьогодні вранці 8 жовтня відігравав важливу роль у логістичному забезпеченні всього південного угрупування армії РФ та окупованого Криму.

Поки міст перекритий, а подальша експлуатація викликає певні запитання через знищення трьох польотів та пошкодження полум'ям залізничної частини. І рашисти намагаються налагодити паромну переправу. Але в них, як завжди, щось пішло не так. Нижче два повідомлення від ТАСС з різницею у 9 хвилин та прогноз погоди у Керчі.

Читайте також: Рідкісні кадри роботи баражуючих боєприпасів Switchblade по позиціях рашистів (відео)

Також на фото та відео видно страшенний шторм, який заважає організувати паромну переправу через Керченську протоку шириною у 4 км. Майже такий, чи навіть потужніший, коли був знищений ракетний крейсер "Москва".

Кримський міст

Щоправда згодом гауляйтер Криму Аксенов особисто пообіцяв відновити пасажирське сполучення до кінця дня. Мова йде про пасажирські суда на 100 осіб, тобто мова скоріш за все йде про прогулянкові теплоходи.

Паромна переправа через Керченську протоку

Відносно поновлення повноцінної морської паромної переправи, то справа у тому, що у 2020 році вона фактично припинила свою роботу. Єдиний залізничний паром "Анненков" здійснив свій останній рейс 28 вересня два роки тому, тоді пішли розмову про розпродаж паромів.

Але слід нагадати, що зараз у Чорному морі у РФ знаходиться десять великих десантних кораблів, які цілком можуть взяти на себе функцію паромів. Але частина з них вже може бути не на ходу через проблеми з силовими установками, зокрема нібито через "польські форсунки".

Можливість експлуатації Кримського моста

Зараз достовірно відомо про знищення одразу трьох прольотів автомобільної частини моста у напряму з РФ. Також повідомлено про пошкодження 1,3 км залізничного полотна, окрім того залізнична частина мосту могла постраждати від високої температури під час пожежі, що могло призвести до ослаблення металевих конструкцій.

За оновленою інформацією у РФ вже пообіцяли пустити потяги до 20:00 8 жовтня, але цілком може бути повторення ситуації з паромами.

Невідомий стан вцілілої автомобільної частини моста у напряму з окупованого півострова до РФ. За наявним відео та фото він не має значних ушкоджень, але його реальна вантажопідйомність може бути обмежена. В цих умовах не треба виключати спробу РФ навести тимчасовий проліт армійськими інженерними засобами.

Сухопутний коридор

Також у РФ залишаються альтернативні маршрути вздовж Азовського моря, якщо говорити саме про автомобільне сполучення. Але шлях з умовного Краснодара до окупованого Херсону збільшується з 651 км до 880 км.

Також варто зазначити, що цей шлях буде ускладнений через збільшений вантажопотік, бо за ним скоріш за все почнуть транспортувати й інші вантажі. Також пропускна спроможність цього маршруту значно менша за "кримський коридор".

автомобільна логістика армії рф південь

Відносно ж залізничного сполучення, то альтернативи йому немає. Прямої колії через окуповані території РФ наразі не існує, бо у районі Докучаєвська, орієнтовно ще у 2018 році колія була розібрана.

залізничне забезпечення армії рф південь

Її відновлення рашистами вбачається доволі складною задачею через те, що від лінії фронту до неї близько 10 км і вона знаходиться у зоні ураження ствольної артилерії.

Таким чином вся логістика усього південного угруповування армії РФ починає "висіти" на автомобільній трасі М14 Маріуполь - Мелітополь - Херсон. Саме тому для рашистів відновлення "кримського коридору" буде відігравати вкрай значну роль.

Читайте також: Чи привезла РФ свої іранські дрони в Білорусь: одне "за" та два "проти" того, що дрони готові літати з півночі