xcounter
#

ЗСУ вперше отримають Avenger та "аргумент" проти укріплень рашистів, і цим Білий Дім на дещо натякає

18020
Американський комплекс ППО малої дальності Avenger, ілюстративне фото з відкритих джерел
Американський комплекс ППО малої дальності Avenger, ілюстративне фото з відкритих джерел

Українське військо отримає настільки грунтовний пакет військової допомоги, що це прямо свідчить – схиляти нашу державу до перемовин з рашистами Захід зараз взагалі не планує

Міністерство оборони США 10 листопада 2022 року оголосило про новий, уже 25 пакет військової допомоги Україні, починаючи із серпня минулого року. Загальна вартість – 400 мільйонів доларів.

Найголовніша новина – американці вперше передають Україні чотири комплекси ППО малої дальності Avenger, і запас ракет Stinger до них. Така допомога суттєво посилить можливості Сил оборони України зокрема в захисті критичної інфраструктури від атак "літаючих мопедів", або ж дозвукових крилатих ракет. Також США передають додаткові зенітні ракети до комплексу MIM-23 Hawk.

Читайте також: Іспанія передає додаткові MIM-23 HAWK для України та партію доволі цікавої артилерії
MIM-23 Hawk, ілюстративне зображення з відкритих джерел

В номенклатурі цього пакету військової допомоги є пункт, який виглядає доволі непримітно. Але теж матиме вагоме значення для подальшого перебігу боїв. Білий Дім передає нам зокрема demolition equipment for obstacle clearing – "підривне обладнання для розчистки перепон". Таких, як рашистська "лінія Вагнера", наприклад.

І схоже, що тут Пентагон натякає на передачу нової партії систем дистанційного розмінування M58 MICLIC (Mine Clearing Line Charge), в чомусь аналог радянської системи УР-77. Перші M58 MICLIC уже "засвітились" в строю ЗСУ.

M58 MICLIC та результат її роботи

Безперечно, варто окремо виділити "боєприпасну" складову нового пакету підтримки від США. Білий Дім передає нам зокрема додаткові керовані ракети до систем M142 HIMARS та M270, 500 високоточних снарядів калібру 155 мм Excalibur та 10 тисяч мінометних пострілів калібру 120 мм.

І окрема "підрубрика" - озброєння та амуніція, що мають безпосередньо посилити саме наші піхотні частини. Американці в новому пакеті дають зокрема 100 машин HMMWV, 400 гранатометів, неназвану кількість стрілецької зброї та аж 20 мільйонів набоїв до неї, та неназвану кількість спорядження для зимового періоду.

Зарядка американського M142 HIMARS, ілюстративне фото з відкритих джерел

Номенклатуру такого пакету військової допомоги можна назвати "стандартною", і такою, що відповідає поточним потребам ЗСУ. Але тут більш цікавим є саме контекст, в якому Білий Дім оголосив про виділення такого пакету допомоги.

В останній тиждень звучало багато побоювань, що Захід начебто може почати примушувати Україну перейти до перемовин із РФ. Особливо на тлі того, що Кремль заявив про рішення тікати з Херсону. І на фоні очікувань результатів проміжних виборів у США.

Але тут Білий Дім "руками" Пентагону чітко дав зрозуміти – підтримка України триватиме до того, поки наше військо не вижене рашистів геть. А сьогодні зранку, 11 листопада 2022 року, саме про це особисто сказав президент США Джозеф Байден – "не думаю, що конфлікт буде вирішений, поки Путін не вийде з України".

Наші САУ "Піон" працюють по рашистам, листопад 2022 року, фото - Ukrainian Witness
Читайте також: Названі строки прибуття до України додаткових САУ Caesar від Франції