xcounter
#

За взірцем Bayraktar TB2: експерти США пропонують "моніторити" авіаносці Китаю за допомогою БПЛА

2951
У 2020 році американці почали розміщувати свої дрони на тихоокеанському острові Гуам
У 2020 році американці почали розміщувати свої дрони на тихоокеанському острові Гуам

Постійний моніторинг з повітря вод Тайванської протоки завадить Китаю провести раптову атаку на Тайвань, переконані американські фахівці

Сполучені Штати Америки хочуть забезпечити власний ефективний контроль за водами в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема – щоб стримати комуністичний Китай від раптового вторгнення на острів Тайвань.

Тим більш, що в останній час Піднебесна продемонструвала декілька "тривожних дзвіночків", які можуть свідчити про підготовку агресії проти Тайваню.

Читайте також: Друге життя F-117 Nighthawk: літак "засвітився" на навчаннях Red Flag 21-3
У квітні 2021 року авіаносна ударна група ВМС Китаю провела демонстративний похід біля берегів Японії

Наприклад – у першій половині липня цього року авіація НВАК провела груповий політ біля Тайваню з метою "прощупати" протиповітряну оборону острова. При цьому в строю літаків були безпілотні J-7 – копії радянських МіГ-21.

Або ж – американські фахівці виявили, що Китай практикує приховане використання цивільних паромів або ж суден-ролкерів для доставки амфібійних машин частин морської піхоти.

Китай постійно проводить маневри своїх амфібійних сил у водах Південно-Китайського моря

Щоб уникнути неприйнятного для себе розвитку подій, ВМС США можуть налагодити цілодобовий моніторинг вод Тайванської протоки та прилеглих акваторій за допомогою наявних БПЛА, зокрема - MQ-4 Triton або ж MQ-9 Reaper.

Таку пропозицію описали експерти американської експертної установи US Naval Institute.

Тим більш, що в 2020 році американці почали розміщувати свої дрони на тихоокеанському острові Гуам, є усі інфраструктурні можливості для ведення постійного моніторингу вод біля Китаю

Автори публікації написали, що США можуть своїх союзників долучити до забезпечення цілодобового моніторингу надводної обстановки за допомогою БПЛА.

І також – використати технологію "штучного інтелекту", щоб зробити більш ефективною обробкою розвідувальних даних про дії флоту Китаю, котрі збиратимуть американські безпілотники.

Флот КНР на маневрах, по центру - авіаносець "Ляонін"

Автори цілком допускають, що навіть якщо такий моніторинг буде налагоджений, для самого Китаю це не стане стримуючим фактором – Піднебесна й далі методично втілюватиме свої агресивні плани. Але зате самі США матимуть постійний потік інформації, "озброєний – значить попереджений".

За великим рахунком, американські експерти пропонують використати уже напрацьований механізм для зміцнення обороноздатності своєї країни, який став доступний уже багатьом країнам, зокрема Україні.

Американські військові готуються до застосування БПЛА MQ-4 Triton в Японії, фото ілюстративне

Тут варто нагадати, що 15 липня цього року ВМС України отримали перший безпілотний комплекс Bayraktar TB2 в його удосконаленій версії. Ці безпілотні комплекси можуть виконувати моніторинг надводної обстановки в режимі 24/7, радіус дії дронів сягає 300 кілометрів, а мобільні станції управління безпілотними літальними апаратами можна розміщувати не лише на суші, але й також – на кораблях та судна Військово-Морських Сил України.

Безпілотний комплекс Bayraktar TB2, який отримали Військово-Морські Сили України
Читайте також: Морські Bayraktar TB2: що насправді передали ВМСУ - розповідаємо все, що дозволено (відео)