xcounter
#

Друге життя F-117 Nighthawk: літак "засвітився" на навчаннях Red Flag 21-3

2403
 F-117 Nighthawk
F-117 Nighthawk

Малопомітний ударний літак F-117 Nighthawk продовжує виконувати свою роль "агресора"

Хоча літаки F-117 Nighthawk були зняті з озброєння ще у далекому 2008 році, вони продовжують жити своїм "другим життям".

Наприклад, у жовтні минулого року один з цих літаків неочікувано "засвітився" на базі Корпусу морської піхоти США Мірамар, хоча понад десять років їх "домівкою" був випробувальний полігон Тонопа.

Читайте також: ​Детально про винищувач "ЛТС Checkmate" та "Матрьошку": чим у РФ намагались здивувати та що з цього вийшло

Наразі ж в мережі з’явилися нові зображення F-117 Nighthawk у дії – літаки пролітають над пустелею Невада під час навчань Red Flag 21-3, де вони грають роль малопомітного агресора – літаків, які у світі стають все більш популярними.

F-117 винищувач
F-117 під час польоту. Джерело: https://www.dreamlandresort.com/info/red_flag21-3-...

Тоді як ВПС США створюють нову ескадрилью "агресорів" з стелс-винищувачами F-35А, літаки F-117 несуть свою службу за межами підрозділу, оскільки вони забезпечують зовсім іншу форму "малопомітності", аніж їх ефективні наступники F-35.

Крім того, F-117 також відіграють свою роль і у розвитку малопомітних технологій.

Читайте також: "Розумна" зброя для майбутнього винищувача Tempest: у Великобританії хочуть створити аналог американської "Золотої орди"