xcounter
#

​ВМСУ оголосили строки отримання Bayraktar TB2 та РК-360МЦ "Нептун"

Bayraktar TB2 надійде до ЗСУ у 2021 році
Bayraktar TB2 надійде до ЗСУ у 2021 році
10639

Військово-морські сили України вже в цьому році отримають новітнє озброєння

Українські ВМС отримають до кінця 2021 року комплекс Bayraktar TB2 та перший дивізійний комплект комплексу берегової оборони РК-360МЦ "Нептун". Ці строки в інтерв’ю "Укрінформ" озвучив Командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа.

Командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа
Командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа

"Комплект безпілотного комплексу Bayraktar TB2 планується отримати до кінця 2021 року… Ми отримаємо не просто безпілотні апарати з озброєнням, а повноцінну систему, яка буде використовуватись для виконання низки надважливих завдань, серед яких - висвітлення надводної обстановки в Азовській і Чорноморській операційних зонах, видачі цілевказівок, здійснення вогневого ураження противника, як на морі, так і на суші", - заявив Олексій Неїжпапа.

Читайте також: Став відомий план побудови турецьких корветів класу Ada для України

Зазначимо, що командування ВМС України вже детально ознайомились із реальними можливостями розвідувально-ударного БПЛА Bayraktar TB2. Водночас для українського війська саме цей безпілотник має ліквідувати пробіл у сучасних засобах повітряної розвідки в акваторії морів та є одним з компонентів визначення координат цілей для наведення берегового ракетного комплексу РК-360МЦ від ДККБ "Луч".

Bayraktar TB2
Bayraktar TB2 встане на захист української акваторії у 2021 році

Окрім того, можливості Bayraktar TB2 та доволі символічна протиповітряна оборона російських корветів у Чорному морі у вигляді ЗРК "Гибка", дозволяє дрону самостійно завдавати удари без ризику бути збитим з корабля.

Буян-М
Корвети РФ "Буян-М" мають доволі слабку ППО

"До кінця року ми отримаємо дивізіонний комплект берегового ракетного комплексу РК-360МЦ "Нептун", обсяг держзамовлення якого здійснено з урахуванням існуючих загроз для забезпечення ураження критичних об'єктів (цілей) противника в Азовському та Чорному морях", зазначив Командувач ВМС ЗСУ.

Додамо, що про початок підготовки персоналу першого дивізіону було повідомлено у січні 2021 року. Також вже проводяться роботи з підготовки пунктів базування комплексів "Нептун", які посилять безпеку держави у Чорному та Азовському морях.

Також у 2021 році, як зазначив Олексій Неїжпапа, передбачається прийняття до складу ВМС середнього розвідувального корабля "Сімферополь", двох десантно-штурмових катерів та отримання від американської сторони трьох патрульних катерів типу Island.

Додамо, що ВМСУ вже остаточно відмовились від встановлення радянського озброєння на Island-и. Вони отримають однотипну американську артсистему.

Читайте також: Військові науковці ЗСУ у 2020 році провели 56 випробувань дослідних зразків техніки