xcounter
#

Новий СРК "Лагуна" має почати держвипробування до кінця року

4124
Середній розвідувальний корабель ВМСУ за темою "Лагуна" / Фото: Сергій Смоленцев
Середній розвідувальний корабель ВМСУ за темою "Лагуна" / Фото: Сергій Смоленцев

Зараз узгоджуються фінальні деталі програми майбутніх випробувань

Як повідомив начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Василь Радчук, на сьогодні всі етапи швартових випробувань середнього розвідувального корабля вже завершені.

Наразі, корабель який півтора року тому спустили на воду на київському ПрАТ "Кузня на Рибальському", починає відпрацьовувати заводські та ходові випробування.

Читайте також: Замість українських ракет ВМСУ може витратити кошти на закупівлю турецьких корветів з іноземними ПКР
СРК "Лагуна"
Урочистий спуск першого середнього розвідувального корабля за темою "Лагуна". Київ, ПрАТ "Кузня на Рибальському", 23 квітня 2019 року

"Корабель переходить до відпрацювання етапів заводських та ходових випробувань. Практично на завершальній стадії узгодження програми та методики проходження всіх елементів державних випробувань в акваторії моря", - повідомив Василь Радчук.

За його словами, до кінця 2020 року очікується, що СРК буде готовий до проведення запланованих заходів державних випробувань.

СРК "Лагуна"
Середній розвідувальний корабель за темою "Лагуна" в Одесі 21 жовтня 2019 р. / Фото: Володимир Трофімов

Нагадаємо, новий середній розвідувальний корабель для ВМСУ спустили на воду 23 квітня 2019 року, а 21 жовтня минулого року, його було доставлено до для проведення добудови та дообладнання на підприємстві "Судноверф Україна".

Відомо, що СРК "Лагуна" оснащений новітньою вітчизняною станцією радіотехнічної розвідки "Мельхіор", що створена спеціалістами ДП "НДІ Радіолокаційних систем "Квант-Радіолокація".

СРК "Лагуна"

Така станція працює в пасивному режимі радіолокації й аналізує радіочастотний спектр, що випромінюється кораблями, літальними апаратами або береговими об'єктами. При цьому сама станція РТР залишається непомітною.

РЛС "Мельхіор"
РЛС "Мельхіор"

Максимальна дальність виявлення цілей РЛС "Мельхіор" становить до 450 км, а кількість цілей, за якими станція здатна вести спостереження одночасно, може досягати 200, причому їх можна побачити за горизонтом.

Читайте також: Першу партію американських патрульних катерів Mark VI ВМСУ мають отримати у наступному році: поки безкоштовно