xcounter
#

В ВМС ЗСУ почалася підготовка персоналу першого дивізіону протикорабельного комплексу "Нептун" (відео)

1930
Берегового протикорабельний ракетний комплекс РК-360 МЦ "Нептун" під час Державних випробувань у 2020 році
Берегового протикорабельний ракетний комплекс РК-360 МЦ "Нептун" під час Державних випробувань у 2020 році

Окрім цього, ВМСУ готується до прийняття до складу нових ударно-розвідувальних БпАК Bayraktar TB2

Про цьогорічні плани щодо розвитку Військово-морських сил України на військово-морській базі "Південь" розповів командувач українського флоту контрадмірал Олексій Неїжпапа.

Зокрема, він відзначив, що розпочалася підготовка персоналу, який готуватиметься до приймання цього року першого дивізіонного комплекту берегового ракетного комплексу РК-360 МЦ "Нептун".

Читайте також: Перевірено війною: успішна тактика турецького БпЛА Bayraktar TB2, яку може застосувати Україна

"Вже один з підрозділів Військово-морських сил перейшов на штати ракетного дивізіону й ми, з початку нового навчального року, починаємо готувати дивізіон, як ракетний на базі ракетного комплексу "Нептун", - розповів Олексій Неїжпапа дещо раніше в інтерв'ю телерадіостудії "Бриз" МО України.

ВМСУ

Нагадаємо, протикорабельний комплекс в береговому варіанті був прийнятий на озброєння ЗСУ у серпні минулого року.

Нептун

30 грудня 2020 року стало відомо, що ДККБ "Луч" та Міноборони уклали контракт, щодо постачання до війська у 2021 році першого дивізіону берегових комплексів РК-360 МЦ "Нептун".

Нептун

Згідно з умовами контракту до ВМСУ надійдуть уніфіковані пускові установки (УСПУ-360 -6 одиниць), транспортні та транспортно-заряджаючі машини (ТЗМ-360 та ТМ-360 – по 6 одиниць), а також рухомий командний пункт (РКП-360), де зосереджується вся інформація, необхідна для роботи комплексу.

Нептун
Машини комплексу РК-360МЦ "Нептун" - рухомий командний пункт РКП-360, пускова установка УСПУ-360, транспортна машина ТМ-360 та транспортно-заряджаюча машина ТЗМ-360 (без контейнерів) на шасі КрАЗ

Проте, наразі не зовсім зрозуміло на якому шасі побудують всі ці елементи дивізіону. Так, на державних випробуваннях комплексу використовували шасі на базі КрАЗ, але через відомі проблеми з українським виробником, нові машини начебто мають базуватися на платформі чеської Tatra, яка поки що не була перевірена та адаптована під цей комплекс.

Bayraktar TB2

Окрім цього, командувач українського флоту повідомив, що у цьому році також розпочнеться "відповідна професійна підготовка фахівців для опанування ударним безпілотним авіаційним комплексом типу Bayraktar, який цього року надійде на озброєння військового флоту".

Читайте також: Стало відомо скільки дивізіонів РК-360МЦ "Нептун" у 2021 році сформують у ВМС ЗС України