xcounter
#

У ГУР показали епізод з відбиттям атаки Су-30 у районі "Вишок Бойка" і знову засвітили невідомий "стелс-дрон" (відео)

39765
У ГУР показали епізод з відбиттям атаки Су-30 у районі "Вишок Бойка" і знову засвітили невідомий "стелс-дрон" (відео)

Це вже другий випадок, коли невідомий український БПЛА залишається непоміченим для ворога, що говорить про його доволі цікаві можливості для ведення розвідки

Днями у РФ повідомили про нібито знищення винищувачем Су-30 українського катера у районі "Вишок Бойка". У відповідь Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило відео з цим епізодом й показало, що відбувалось насправді.

На відео знятим з БПЛА у районі однієї з бурових платформ, які знаходяться у районі острова Зміїний, видно чотири невеликих катери, які були атаковані ворожим літаком.

Читайте також: ГУР МОУ підтвердило історію з посадкою рашистського Ми-8 в Полтаві, деталі обіцяють згодом

"Російська ракета впала у воду та продовжила рух на зустріч із крейсером "Москва" - жодної шкоди українським військовим завдано не було", - зазначено у доповіді.

Також на відео зафіксовано застосування з одного катеру переносного зенітного ракетного комплексу, але, як зазначає ГУР, у результаті було пошкоджено ворожий літак, який одразу покинув район й полетів до найближчого аеродрому.

Водночас увагу знову привертає те, що цей епізод був зняти з БПЛА. Мітка оптичної системи якої ідентична тій, який вів розвідку у районі мису Тарханкут під час знищення ЗРК С-400. Тоді цей дрон баражував у районі, який вкрай насичений ворожими засобами протиповітряної оборони.

Бо окрім С-400 там, з максимальною долею ймовірності, знаходили ЗРК, які його мають прикривати - "Тор" або "Панцирь". Також у цьому ж районі знаходяться потужні РЛС 3-го радіотехнічного полку РФ типу "Небо-М", "Подлет-К1" та інші.

А у цьому епізоді цей дрон не був помічений екіпажом вже багатоцільового винищувача Су-30. У іншому випадку, саме він цілком мав стати найбільш пріоритетною ціллю для атаки. Бо здійснював координацію дій на воді.

Враховуючи одразу два таких епізоди можливо зробити припущення, що мова йде про доволі малопомітний БПЛА, який ворог не може ефективно зафіксувати наявними та вкрай різноманітними засобами виявлення повітряних цілей.

Читайте також: Москва-Сіті перетворюється у Чорнобаївку: українські дрони систематично атакують столицю РФ