xcounter
#

У 2020 році ВМС України замовили ремонт 12 бойових кораблів і катерів та 9 суден забезпечення

Більшість замовлень виконав "Миколаївський Суднобудівний Завод"
Більшість замовлень виконав "Миколаївський Суднобудівний Завод"
3583

До строю уже повернулись сім бойових та навчальних кораблів, по іншому плавскладу роботи на фінальній стадії

Судноремонтні підприємства України у 2020 році отримали підряди на ремонт 12 бойових кораблів і катерів, а також 9 допоміжних суден Військово-морських сил України.

Про це повідомив капітан 1 рангу Євгеній Шульженко, начальник управління експлуатації та судноремонту – заступник начальника озброєння Командування логістики Командування ВМС України.

Читайте також: ​Російський військово-морський флот скочується до забуття: висновок The National Interest

За його словами, в числі пріоритетів у цьому році стало відновлення боєздатності двох малих броньованих артилерійських катерів "Нікополь" і "Бердянськ", рейдового буксира "Яни Капу", котрі 25 листопада 2018 року атакувала та захопила Російська Федерація поблизу Керчі.

Агресія Кремля санкції
МБАКи "Нікополь" і "Бердянськ" проходили ремонт на ДП "Миколаївський Суднобудівний Завод" (МСЗ) із червня по жовтень 2020 року

Також важливим для Військово-морських сил в 2020 році стали успішний ремонт десантного корабля "Юрій Олефіренко, та відновлення десантного катера "Сватове". Завдяки цьому наш військовий флот зміг посилити спроможність своїх десантних сил.

Укроборонпром
Ремонт СДК "Юрій Олефіренко" також проходив на МЗС

ВМС України також отримали відремонтовані навчальні катери "Чигирин" і "Нова Каховка". Вони спільно з катером "Сміла" утворюють ланку навчальних катерів національного військового флоту.

Розвиток ВМС України
Ремонт навчального катера "Каховка" проходив на підприємстві "Югсудоремонт"

Також нагадаємо, що у листопаді 2020 року на верфі "Нібулону" завершився ремонт єдиного у ВМС України судна розмагнічування "Балта". Контракт на ремонт судна розмагнічування А811 "Балта" був укладений 25 серпня 2020 року.

будівництво ракетних катерів
Ремонт "Балти" став першим замовленням для "Нібулону" від ВМС України

За словами Шульженка, на деяких кораблях, катерах та суднах Військо-морських сил України ще завершуються ремонтні роботи.

А у 2021 році ВМС України планують перейти на планові комплексні ремонти корабельно-катерного складу. "Вважаю, це стане ефективним механізмом відновлення технічного стану, оскільки більша частина підготовчих робіт на кораблях вже виконана цього року", – сказав капітан 1 рангу Євгеній Шульженко.

розвиток військового флоту України
Головна ідея - спочатку визначати узагальний перелік необхідних робіт, а потім - давати комплексні замовлення на ремонт плавскладу.
Читайте також: Радянські торпеди для американських "Айлендів": чи зроблять вони катери боєздатними