xcounter
#

Українські ВМС поповняться відновленим десантним катером

721
Десантний катер "Сватово"
Десантний катер "Сватово"

В Миколаєві завершений капітальний ремонт єдиного десантного катеру Військово-Морських сил України "Сватове"

За словами директора ДП "Миколаївський суднобудівний завод", яких входить до складу державного концерну "Укроборонпром", Валерія Калашнікова, успішно завершений капітальний ремонт десантного катеру "Сватове". Роботи над ним тривали кілька років.

Десантний катер "Сватове", червень 2020

"В результаті ремонту катер отримав фактично новий корпус – змінено 93% конструкцій корпусу та зовнішньої обшивки, так само відремонтовано або замінено основні системи та агрегати корабля. Катер уже пройшов військову прийомку та відбув до місця базування.", – повідомив директор МСЗ.

Читайте також: ​ВМС ЗСУ перевірили новий артилерійський бронекатер (фото)

У ході капітального ремонту повністю відновлена конструкція корпусу та зовнішня обшивка, механізми десантної апарелі, система головного двигуна, гвинто-стернова та якірно-швартова системи. Крім того, було відремонтовано електричну систему та електрообладнання корабля.

Спуск на воду катера "Сватове" на МСЗ, лютий 2020

Відомо, що ремонт десантного катеру "Сватове" було розпочато у 2015 році та неодноразово призупинявся через різні причини. Тільки після зміни керівництва Миколаївського суднобудівного заводу у 2018 році роботи було відновлено.

Як прокоментував подію заступник Генерального директора Укроборонпрому з суднобудування та морської техніки Денис Кравченко: "Протягом останніх 1,5 роки ми спостерігаємо позитивну динаміку у роботі підприємства, тут вже налагоджено ремонтний потік і МСЗ виконує свої зобов’язання".

Наразі ДП "Миколаївський суднобудівний завод" очікує, що в червні 2020 року до акваторії заводу зайде ще кілька кораблів ВМС України для виконання планового ремонту.

Десантний корабль ВМС України "Юрій Олефіренко" після ремонту на МСЗ

Десантний катер "Сватове", проект 1176 шифр "Акула", призначений для транспортування та висадки особового складу морського десанту та підрозділів сил спеціального призначення. Катер також пристосований для перевезення завантаженої колісної та гусеничної техніки, яка самостійно виходить на берег по носовій апарелі.

Нагадаємо, минулого тижня Миколаївський суднобудівний завод передав військовим відремонтований МБАК "Нікополь", який у листопаді 2019 року повернувся з російського полону. А в січні 2020 завод завершив ремонт найбільшого десантного корабля Збройних Сил України "Юрій Олефіренко".

Читайте також: ВМС України отримали новий комплекс підготовки гідроакустиків