xcounter
#

Туреччина та Катар розвивають співпрацю: Доха отримає ще 400 бронемашин Yoruk та Ejder yalcin

1472
Турецька оборонна промисловість виконує замовлення катарської армії на бронеавтомобілі, укладене в серпні минулого року. Попереднє замовлення на такі машини Катар дав ще в 2017 році
Турецька оборонна промисловість виконує замовлення катарської армії на бронеавтомобілі, укладене в серпні минулого року. Попереднє замовлення на такі машини Катар дав ще в 2017 році

Цілком ймовірно, що новий виток турецько-катарської воєнної взаємодії може означати нові замовлення на українські протитанкові ракети від ДККБ "Луч" для модулів Aselsan

Збройні сили Туреччини та Катару розвивають співпрацю. Міністри оборони обох країн 1 березня цього року підписали каскад угод, зміст яких не розкривається.

Окрім цього, турецька та катарські військові проведуть спільні навчання в період з 2 по 31 березня цього року. До навчань будуть залучені щонайменше одну артилерійську батарею та щонайменше одну мотопіхотну дивізію, пише турецьке видання Anadolu.

Читайте також: Українські ракети від ДержККБ "Луч" отримає Катар: турецька компанія ASELSAN виграла контракт на поставку бойових модулів Serdar
Чисельність збройних сил Катару сягає 90 тисяч осіб

При цьому Туреччина та Катар мають намір розвивати воєнно-технічну співпрацю не лише на рівні взаємодії збройних сил, але й також – поставками зброї.

Зокрема, як відомо, в серпні 2020 року Катар замовив поставку додаткових 400 бронемашин "Yörük" та "Ejder yalçın". Поставка замовлених бронемашин для катарської армії має відбутись двома партіями – в 2021 та в 2020 роках.

Катар також хоче бути першим експортним покупцем перспективного турецького танка Altay

Цілком ймовірно, що новий виток турецько-катарської воєнної взаємодії може означати нові замовлення на українські протитанкові ракети від ДККБ "Луч" для модулів Aselsan.

Defence Express повідомляв: у січні 2021 року турецька компанія ASELSAN виграла контракт на 38 мільйонів доларів на поставку власних бойових модулів Serdar з протитанковою ракетною установкою та систем виявлення вогнепальної зброї Serdar.Ці замовлені системи від компанії ASELSAN встановлюються на ці бронеавтомобілі від Norul Makina – ці ж самі "Yörük" та "Ejder yalçın".

У 2018 році, Катар на параді на честь Дня незалежості продемонстрував бойовий модуль Serdar від турецької ASELSAN з українськими керованими ракетами на 31 бронеавтомобілі Ejder.

На даний момент, всі керовані протитанкові ракети для модулю Serdar виготовлятиме Україна. І тут можна допустити, що по мірі нарощення поставок турецьких бронеавтомобілів для армії Катару також буде збільшуватись пакет замовлень на українські протитанкові ракети від ДККБ "Луч".

Модулі Serdar від турецької ASELSAN з українськими керованими ракетами на бронеавтомобілях Ejder на параді на честь Дня незалежості Катару у 2018 році
Читайте також: Величиною з корвет Ada: які навчальні кораблі Туреччина виробляє на експорт для Катару