xcounter
#

Тренери НАТО допоможуть підготувати частини ЗСУ та ДПСУ, що прикривають кордон з "Придністров’ям"

1902
Військовослужбовці ДПСУ, що візьмуть участь в навчаннях JMTG-U, фото - прес-служба ДПСУ
Військовослужбовці ДПСУ, що візьмуть участь в навчаннях JMTG-U, фото - прес-служба ДПСУ

Програма підготовки українських військових за програмою НАТО JMTG-U стартувала ще у 2020 році. Але цьогоріч вона співпадає із повідомленнями про можливі провокації Кремля у "Придністров’ї"

Збройні Сили України та Держприкордонслужба в наступному місяці розпочнуть спільні тренування на об’єктах Міжнародного Центру миротворчості та безпеки (Яворівський військовий полігон) за програмою НАТО JMTG-U – "Об’єднана багатонаціональна група з підготовки – Україна".

Для таких тренувань будуть залучені військовослужбовці однієї з бригад ЗСУ та Білгород-Дністровського прикордонного загону, навчання триватимуть з початку лютого до початку квітня 2022 року. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Читайте також: Гелікоптери Airbus Н125, що прибули до України в листопаді, поповнили Харківську окрему авіаційну ескадрилью ДПСУ (відео)
Військовослужбовці ДПСУ, що візьмуть участь в навчаннях JMTG-U, фото - прес-служба ДПСУ

Відзначається, що цьогоріч підготовку наших військовослужбовців за програмою JMTG-U виконуватимуть українські інструктори за допомогою спостерігачів-тренерів від збройних сил країн-НАТО. Для безпосередньої підготовки бійців буде задіяна імітаційна система моделювання бойових дій типу JCATS.

Мета тренувань – покращення рівня взаємодії між складовими сектору безпеки України, зокрема між ЗСУ та ДПСУ, і також – покращення взаємосумісності з військовими підрозділами країн Північноатлантичного альянсу.

Навчання на Яворівському полігоні, ілюстративне фото з відкритих джерел

Програма НАТО JMTG-U – "Об’єднана багатонаціональна група з підготовки – Україна" була запущена у 2020 році. Цьогоріч такі навчання співпадають у часі із повідомленнями ГУР МОУ про те, що РФ може готувати провокації у невизнаному "Придністров’ї" з тим, щоб потім саме Україну звинуватити у підготовці агресивних дій.

Тим більш, що Білгород-Дністровський загін ДПСУ прикриває той відтинок кордону України, що межує з невизнаним "Придністров’ям". Крім того, військовослужбовці ЗСУ та ДПСУ регулярно відпрацьовують під час навчань свою взаємодію на випадок атаки "гібридних" військ РФ з напрямку "Придністров’я".

Морська піхота ВМС України готується відбивати атаку росіян із напрямку "Придністров'я", фото ілюстративне
Читайте також: Морська піхота на Одещині тренувалась відбивати атаку росіян із Придністров’я