xcounter
#

США готуються до "гібридної війни" проти Кремля: на базу в Німеччині надійшли додаткові САУ

9510
Для захисту Європейського континенту американські збройні сили готові використовувати як і стратегічні бомбардувальники, так і бронетехніку
Для захисту Європейського континенту американські збройні сили готові використовувати як і стратегічні бомбардувальники, так і бронетехніку

Американська військова база в німецькому місті Мангейм прийняла близько трьох десятків самохідних гармат M109A7 Palladin і транспортерів боєприпасів M992A3

Збройні сили Сполучених Штатів Америки прагнуть якісно посилити свій контингент в Європі.

На днях 405 батальйон польової підтримки армії, що базується в німецькому місті Мангейм, отримав близько 30 САУ M109A7 Palladin та машин-транспортерів боєприпасів M992A3.

Читайте також: ​США перекинула до Європи "Бригаду Демонів" з метою відсічі агресії РФ
Ці самохідні артилерійські установки були доставлені в Мангейм на залізничних платформах

Як наголошує портал Army Recognition, перекидання цих машин відбулось в рамках програми підготовки резервів для Армії США в Європі.

Завдання для цих самохідних гармат – вогнева підтримка бронетанкових підрозділів за умов звичайної та "гібридної" війни.

Для виконання своїх завдань американські військові прагнуть покладатись на перевірену техніку

Зазначається, що на складах зберігання американської армії в німецькому Мангеймі зосереджено близько 500 одиниць бронетехніки, зокрема – танків M1A2 Abrams, БМП Bradley, самохідних артустановок та машин-транспортерів.

Для обслуговування цієї техніки залучено близько 800 чоловік персоналу.

Доставка бронетехніки до місць призначення саме залізницею - звична практика для американських військових. На фото - доставка САУ Palladin до Польщі взимку 2017 року

До цього моменту Армія США також системно займалась посиленням своїх бронетанкових частин, що мають воювати на Європейському театрі воєнних дій. Наприклад, як розповідав Defence Express, в в січні 2021 року Пентагон прозвітував про успішне виконання контракту на поставки комплексу активного захисту Trophy для танків M1 Abrams.

Розробка власного комплексу активного захисту від Lockheed Martin затягнулась на невизначений час

У повідомленні ізраїльської компанії Rafael вказано, що цей контракт був укладений у "терміновому порядку" влітку 2018 року та охоплював постачання комплексів для посилення захисту "декількох танкових бригад", які розпочались у вересні 2019 року.

Перші танки з Trophy у регулярних підрозділах були помічені під час навчань у Європі, зокрема - Defender Europe влітку 2020 року.

Таким чином, скоріш за все, новий захист в першу чергу отримали підрозділи, які призначені для відповіді агресії РФ
Читайте також: ​В РФ не відмовилися від агресії проти України – розвідка Естонії