xcounter
#

Силовики знайшли кинутий ешелон з пальним, який служив рашистам для наступу на Чернігів та Суми

21111
Логістика - слабке місце російських окупантів, фото ілюстративне
Логістика - слабке місце російських окупантів, фото ілюстративне

Цей епізод може бути поясненням, чому рашисти не потурбувались про логістику для вторгнення в Україну. Схоже, вони всерйоз розраховували на допомогу "п’ятої колонни" навіть і в питанні матеріально-технічного забезпечення

Державне бюро розслідувань повідомило, що його співробітники виявили у Чернігівській області залізничний ешелон, складений із 51 цистерни, в які було залито понад 3 тисячі тонн пального. Цей ешелон зайшов на територію України буквально за день до початку війни, 23 лютого 2022 року.

За документами, це пальне начебто призначалось одній із приватних компаній, яка начебто пов’язана із одним народним депутатом-фігурантом справи про державну зраду. А по факту – цей ешелон служив рашистам, щоб забезпечувати пальним війська для наступу на Чернігів та Суми. За рішенням суду, вагони арештовані та будуть передані у власність держави України.

Читайте також: СБУ викрило зрадника, який крав двигуни до Т-64 на заводах у Харкові

Опустимо всі можливі "політичні" маркери та поставимо такий акцент. Автори багатьох публікацій про перебіг битви за Київ та інших значущих епізодів нашої війни проти агресора відзначали, що логістика стабільно була "ахілесовою п’ятою" російських окупантів.

Що стало одним із факторів, завдяки яким Збройні Сили України вибили орків геть із Київської, Чернігівської Сумської областей.

Одна із логістичних колон рашистів, розгромлена на початку 2022 року нашими військами

Але ось ця історія про ешелон з пальним, що зайшов на нашу територію за підставними документами, а фактично служив рашистам для забезпечення військ пальним, підштовхує до такого висновку – при плануванні вторгнення в Україну Кремль розраховував, що логістику пального окупантам забезпечить "п’ята колонна".

Тим більш, СБУ уже двічі повідомляла про те, що зловмисники змогли у прифронтовій Харківщині створити підпільні склади озброєння та комплектуючих до бронетехніки, створених на випадок, якби орки таки змогли взяти Харків.

За деякими даними, на фото - ешелон з пальним, по якому відбомбився наш Bayraktar TB2 біля Чернігова наприкінці лютого 2022 року. Схоже, пальне просто вигоріло всередині уцілілих цистерн
Читайте також: СБУ піймала двох зрадників, які допомагали рашистам бити по бронетанковим заводам