xcounter
#

Для Bayraktar TB2 будуть нові цілі – замість бензовозів ворожі трубопроводи

209661
Знищена колона ворога, фото з відкритих джерел
Знищена колона ворога, фото з відкритих джерел

Окупант на захопленій території хоче розгорнути мережу польових трубопроводів та заправок, аби нарешті вирішити проблеми із логістикою. Нам по силам зірвати такий план ворога

Генеральний штаб ЗСУ в своєму зведенні про ситуацію на фронтах станом на 6.00 ранку 9 березня подав такий цікавий момент. Окупанти зараз замислились над тим, як після двох тижнів війни нарешті налагодити логістику поставок пального для своїх військ на території України.

Агресор крім всього іншого втратив у боях з нашими захисниками 60 цистерн та майже 500 вантажівок, і ці "логістичні" втрати в чомусь зумовити і втрати "бойові" - на рівні 12 тисяч військових убитими, 1300 одиниць бронетехніки та понад 120 літаків та вертольотів знищеними.

Читайте також: Що відбувається з танком рашистів після удару Javelin - відеозапис з дрона
Знищений бензовоз армії РФ, фото з відкритих джерел

Так от, за наявною інформацією, ворог хоче створити на окупованій території мережу польових трубопроводів, що будуть підключені до центрального нафтопродуктопроводу.

І ця інфраструктура буде задіяна для перекачки пального для військ агресора з території Білорусі. Крім того, армія РФ хоче поставити собі на службу АЗС та сховища нафтопродуктів, що опинились на тимчасово захоплених ворогом землях України.

Польовий склад пального та заправка армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

За деякими даними, "епіцентр" такої трубопровідної інфраструктури агресора має припадати м. Коростень. Саме це місто противник розглядає як потенційний логістичний центр для перевалки пального в інтересах угрупування військ, "націлених" на взяття Києва. Звісно, для початку окупантам потрібно ще захопити Коростень.

Але як водиться в таких випадках, росіяни уже почали "ділити шкуру невбитого ведмедя". І уже спланували, що розгортатимуть польові пункти заправки біля Коростеня за допомогою частин "трубопровідних військ" армії РФ, що уже прибули до Білорусі. Качати пальне агресор збирається із Мозирського НПЗ.

Кремль ще до війни відпрацьовував використання території Білорусі для логістичного забезпечення своїх військ, ілюстративне фото довоєнних часів

Зробимо наступні примітки. Під час навчань "Запад-2021" восени минулого року в Білорусі армія РФ відпрацьовувала зокрема питання перевалки пального для своїх частин.

Якщо детально – використання логістичної інфраструктури армії РБ та прокладання польових трубопроводів із "врізкою" в дизельний магістральний трубопровід російської "Транснефти".

Запам'ятаймо - так виглядають "трубопровідні війська" армії РФ, які скоро будуть знищені на нашій землі

Логістика армії РФ в умовах бойових дій проти України – провалилась. Росіяни намагались маскувати свої бензовози під тентовані вантажівки, але це від знищення не "рятувало".

Для поставок пального на "чернігівському" напрямку окупанти вирішили використати "традиційний" інструмент логістики – залізницю. Але одного ефективного удару Bayraktar TB2 вистачило, щоб на повітря злетів ешелон одразу на 3 тисячі тонн пального.

За деякими даними, на фото - той самий ешелон, по якому відбомбився наш Bayraktar TB2. Схоже, пальне просто вигоріло всередині уцілілих цистерн

"Трубопровідні війська" та польові заправки, які мають бути розташовані поблизу Коростеня – це уже варіант відчаю агресора. І наше завдання – зробити так, щоб уся ця інфраструктура ворога була знищена дотла.

Читайте також: Трофейні танки армії РФ вже допомагають боронити Україну (фото)