xcounter
#

Секретар РНБО: Україна розробляє різні сценарії реагування на ескалацію з боку РФ

3062
РФ загрожує Україні не лише на східному напрямку, але й також – в контексті посилення впливу на сусідню Білорусь
РФ загрожує Україні не лише на східному напрямку, але й також – в контексті посилення впливу на сусідню Білорусь

Але наша країна на цьому тлі лишається не "сам на сам", Канада уже висловила свою підтримку

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою. Про це пише видання АрміяInform.

Діалог Секретаря РНБО Олексія Данілова та Надзвичайного й Повноважного Посла Канади в Україні Лариси Ґаладзи

Зокрема, як розповів Олексій Данілов, Апарат Ради національної безпеки та оборони України здійснює цілодобовий моніторинг ситуації та розробляє різні сценарії реагування на розвиток подій.

Читайте також: В РФ заговорили про повну автоматизацію застарілої артилерії: розрахунок буде лише подавати снаряди

Тим більш, що РФ створює загрозу для України не лише на східному чи південному напрямку, але й також – в контексті ескалації російського впливу на сусідню Білорусь та підготовки до російсько-білоруських стратегічних навчань "Запад-2021".

Південний військовий округ армії РФ почав масштабну перевірку всіх підрозділів, котрі зокрема можуть загрожувати Україні

За словами Олексія Данілова, "РФ, на жаль, не має наміру припиняти спроби дестабілізації ситуації в регіоні", – зазначив він, додавши, що підтримка з боку стратегічних партнерів України є вкрай важливою для протидії російській гібридній загрозі.

Секретар РНБО України висловив подяку канадській стороні за всебічну допомогу нашій державі. "Канада – це наш надійний друг і партнер", – наголосив Олексій Данілов.

Навчання "Запад-2021" проходитимуть в безпосередній близкості до кордонів України та країн-членів НАТО

Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні відзначила рішучість України у питаннях санкційної політики.

І також - заявила про незмінність підтримки з боку Канади нашої держави на шляху до відновлення територіальної цілісності і суверенітету над тимчасово окупованими територіями.

Російська армійська авіація відпрацьовує "вертикальний маневр"
Читайте також: Армія РФ почала масштабні навчання в окупованому Криму та Кубані: що відпрацьовує противник