xcounter
#

Що робити з Т-62 окупантів, де РФ шукає "зайві" танки та рідкісна реінкарнація радянського БТР-152: події тижня війни від Defense Express

26967
Бронеавтомобіль Урал "Чекан", він же "Щука", який використовують найманці-"вагнерівці", ілюстративне фото з відкритих джерел
Бронеавтомобіль Урал "Чекан", він же "Щука", який використовують найманці-"вагнерівці", ілюстративне фото з відкритих джерел

ЗСУ вже розібралися, що робити із застарілими Т-62 окупантів, у РФ є значно швидший сценарій поповнення втрат у танках та на чому приїхали воювати "вагнерівці" – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

ЗСУ розібралися, куди "відправляти" російські Т-62

Російські окупаційні війська вже кидають в бій підрозділи, які "посилені" розконсервованими застарілими танками Т-62.

Читайте також: Перш ніж послати в бій Т-62, окупанти і на ці танки наварили "мангали"

Так, на Півдні України в результаті успішних дій ракетно-артилерійських підрозділів у взаємодії з авіацією вчора, 29 травня, було знищено 6 ворожих танків Т-62. Крім того, внаслідок успішних дій наших військових було ліквідовано 67 рашистів та, крім танків, знищено дві РСЗВ "Град", три САУ "Мста-С", три одиниці бронетехніки, та 13 – автомобільної.

У РФ є значно швидший сценарій поповнення втрат у танках

РФ може поновити втрати у бронетехніці у рази швидше ніж шляхом зняття машин із баз зберігання.

У Білорусі активно йде знімання зі зберігання танків та бойових машин піхоти, яке розпочалось вже тиждень тому. Як зазначають українські військові, не виключено, що ця техніка призначена для збройних сил РФ. Тим паче, що станом на ранок 1 червня повідомлено про знищення Збройними Силами України 1361 танка.

Т-72 армії Білорусі
Т-72 армії Білорусі

Для розуміння масштабів втрат, то перед вторгненням у строю армії РФ знаходилось, відповідно до Military Balance, 3300 танків. За типами вони були розподілені наступним чином: 2420 одиниць Т-72, 550 одиниць Т-80, а також 360 одиниць Т-90.

Т-64 з бази зберігання до ремонту на одному з бронетанкових заводів, фото 2017 року
Т-64 з бази зберігання до ремонту на одному з бронетанкових заводів, фото 2017 року

Таким чином за три місяці війни рашисти втратили 41% від своїх танків з тих, які знаходились у строю перед вторгненням. Тому цілком закономірно, що Кремль зараз намагається зняти з баз зберігання техніку для поновлення втрат.

На чому приїхали воювати "вагнерівці"

Під час боїв на Сході України бійці ЗСУ знищили рідкісну бронемашину росіян – Урал "Чекан" або ж "Щука", на базі вантажного 6-вісного автомобіля Урал 432007-0111-31.

Знищений на Сході України бронеавтомобіль "Щука" "вагнерівців", зображення з відкритих джерел
Знищений на Сході України бронеавтомобіль "Щука" "вагнерівців", зображення з відкритих джерел

Такі бронеавтомобілі зазвичай використовують бійці приватних військових компаній, в обиході "вагнерівці". Факт знищення цієї "Щуки" "засвітили" самі ж кремлівські пропагандони, пише АрміяInform. Більше деталей – за посиланням.

Рашисти навмання відстріляли "рекордну" кількість "сліпих" ракет

Росіяни завдали новий ракетний удар по території України – із ракетного корвета в Чорному морі було випущено шість КР "Калибр", із стратегічних бомбардувальників типу Ту-22М3 було випущено одразу 10 КР типу Х-22. Ці 16 ракет були випущені по об’єктах на території Київської, Львівської та Миколаївської областей. Більше деталей – у нашому матеріалі.

Читайте також: Куди зникли відео з Bayraktar TB2: чи вдалося рашистам знищити ці "бойові пташки"