xcounter
#

Що насправді із танками Т-80УД, які Пакистан нібито має передати Україні

7494
Україна поставила Пакистану 320 танків Т-80УД
Україна поставила Пакистану 320 танків Т-80УД

Раніше повідомлялося, що Пакистан погодився передати Україні десятки танків Т-80УД, які були поставлені у 90-х роках

Минулого тижня індійське видання Firstpost опублікувало новину, в якій розповідалося про те, що Україна використовує на полі бою пакистанські 122-мм боєприпаси і серед усього, там також йшлося про те, що Пакистан також може передати Україні й десятки танків Т-80УД.

"За наявними даними, Пакистан також запропонував передати Україні 44 танки Т-80УД в обмін на фінансову підтримку Заходу", – йдеться у виданні. Нагадаємо, що йдеться про ті танки, які Україна поставила Пакистану у 1997-1999 роках у кількості 320 одиниць.

Більше інформації про цю угоду не розкривається, натомість безпосередньо в новині індійського видання є посилання на сторінку у твіттері Megh Updates – можна обережно припустити, що воно і слугувало першоджерелом для новини.

Читайте також: Як ЗСУ розгромили росіян під Вугледаром, хоча у ворога були Т-80 з тралами, ТОС-1А та Ми-28 з ЛМУР

Там, крім інформації про передачі танків, стверджується ще й таке – що, мовляв, РФ незадоволена допомогою Пакистану і нібито просить, щоб Китай "привів до тями свого друга".

Defense Express за допомогою власних джерел вирішив дізнатися, що ж насправді за ситуація з пакистанськими танками і поки що ми можемо стверджувати таке – що інформація про передачу 44 танків Т-80УД не підтвердилася і що Пакистан, щонайменше у короткостроковій перспективі не планує передавати танки Україні.

Щодо іншої допомоги, то раніше на полі бою в Україні дійсно можна було помітити 122-мм боєприпаси, які були доставлені за допомогою "повітряного мосту", що допомогла влаштувати Велика Британія.

Крім того, раніше також повідомлялося, що Пакистан також відвантажив Україні понад 10 тисяч боєприпасів до РСЗВ БМ-21 "Град", які мали б бути доставлені Україні через німецький порт Емден.

Читайте також: ЗСУ мають ще одного виробника снарядів до Д-30, і він екзотичніше Пакистану