xcounter
#

Пакистан допоможе ЗСУ "відправити" рашистам щонайменше 250 залпів з БМ-21 "Град"

13187
БМ-21 "Град", фото - прес-служба 93-ої бригади
БМ-21 "Град", фото - прес-служба 93-ої бригади

Це вже не вперше, коли Пакистан допомагає Україні з боєприпасами

Видання The Economic Times опублікувало матеріал, в якому розповідає, що Пакистан продовжує постачати боєприпаси для України і використовує для цього німецькі порти, через які зброя потрапляє до Польщі, а потім вже в руки ЗСУ, які відправляють ці "подарунки" окупантам.

Так, наприклад, раніше в цьому місяці Пакистан відправив партію ракет з порту Карачі, які мають бути доставлені в Україну через німецький порт Емден – відзначається, що було відвантажено понад 10 тисяч реактивних снарядів для РСЗВ БМ-21 "Град".

Читайте також: ЗСУ отримали постріли до РПГ-7 та "олівці" до "Градів" від Люксембургу, та чеські БПЛА "на додачу"

Загалом це не вперше, коли Пакистан через треті країни відправляє зброю для України – раніше стало відомо, що в січні цього року ця країна планувала відправити в Україну 159 контейнерів з боєприпасами, серед яких, зокрема, і 155-мм артилерійські снаряди. Водночас Україна натомість пообіцяла Пакистану допомогти з модернізацією його гелікоптерів Ми-17.

Також тут можна згадати й поставки ще з минулого року, коли стало відомо, що ЗСУ б’ють окупантів з гаубиць Д-30 снарядами, виготовленими найбільшим пакистанським виробником Pakistani Ordnance Factories.

Гаубиця Д-30
Гаубиця Д-30 ЗСУ, фото ілюстративне

І якщо в цьогорічних постачаннях від Пакистану йдеться про Німеччину та Польщу як "посередників", то влаштувати "повітряний міст" для передачі 122-мм боєприпасів допомогла Велика Британія.

.

Читайте також: ЗСУ мають ще одного виробника снарядів до Д-30, і він екзотичніше Пакистану