xcounter
#

РФ "вигрібає" для війни проти України своїх військових аж із Полярного кола

5167
Береговий протикорабельний комплекс "Бастион" рашистів, розміщений в Арктиці, ілюстративне фото з відкритих джерел
Береговий протикорабельний комплекс "Бастион" рашистів, розміщений в Арктиці, ілюстративне фото з відкритих джерел

"Елітні" зенітники та ракетники Північного флоту РФ тепер стануть звичайним "гарматним м’ясом"

Російська Федерація відчуває дефіцит "гарматного м’яса". Тому, наприклад, була вимушена піти на вербування білоруських ОМОНівців та колишніх військових. Але схоже, що «гарматного м’яса» не вистачає настільки гостро, що Кремль вимушений вдаватись до реально екзотичних варіантів.

Одразу з декількох джерел Defense Express стало відомо, що РФ хоче сформувати два додаткові батальйони піхоти за рахунок особового складу 71-ої та 99-ої тактичної груп 14-го армійського корпусу берегових військ Північного флоту ВМФ РФ.

Читайте також: РФ завербувала 13 тисяч білоруських силовиків на війну проти України - Генштаб
"Арктический трилистник", одна із баз берегових сил Північного флоту РФ за Полярним колом, ілюстративне фото з відкритих джерел

Специфіка в тому, що ці 71-ша та 99-та тактичні групи – це "елітні" угрупування Північного флоту, які мають на озброєнні комплекси ППО та берегові ракетні комплекси "Бастион", та несуть бойове чергування в Арктичному регіоні.

Іншими словами – свою "еліту", яка охороняє Північний морський шлях, Кремль хоче "утилізувати" як звичайних піхотинців десь на Сході України.

Військовослужбовці армії РФ охороняють базу "Арктический трилистник", ілюстративне фото з відкритих джерел

Фраза "200-та бригада" стала в чомусь мемом, але в складі згаданого вище 14-го армійського корпусу справді є 200-та "арктична" мотострілецька бригада. Ця бригада зазнала важких втрат під час боїв проти ЗСУ.

Але ймовірно, що росіяни змогли нашкребти "гарматного м’яса" для бодай часткового відновлення боєздатності 200-тої бригади. І тепер готуються послати на війну проти України ще одну БТГр із складу цієї бригади. Можливо, ця БТГр матиме лише близько трьох десятків МТ-ЛБ та близько двох десятків одиниць автотранспорту.

Маневри берегових військ Північного флоту РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: ЗСУ "перемололи" армійський корпус рашистів, що був "націлений" на Фінляндію та Норвегію