xcounter
#

РФ розширює полігони в тилу, щоб збільшити "пропускну здатність" підготовки мобілізованих

2489
Окупанти розбудовують полігони як на тимчасово окупованих територіях України, так і безпосередньо у РФ
Окупанти розбудовують полігони як на тимчасово окупованих територіях України, так і безпосередньо у РФ

Незалежно від інтенсивності бойових дій, противник готується до довготривалої війни, розбудовуючи для цього важливі для навчання мобілізованих полігони

Російське окупаційне військо після проведення мобілізації у 2022 році мало низку проблем з матеріально-технічним забезпеченням і з навчанням новомобілізованих, водночас сьогодні окупанти працюють над розширенням своїх полігонів як в тилу на тимчасово окупованих територіях Луганщини та Донеччини, так і безпосередньо на території РФ.

мобілізація РФ
РФ розбудовує полігони на тимчасово окупованих територіях України, супутниковий знімок Planet Labs, джерело — @Tatarigami_UA

На такі дії рашистів наголошує український військовий, офіцер запасу, відомий під ніком Tatarigami_UA, який проаналізував супутникові знімки полігонів противника.

Читайте також: Під час "часткової мобілізації" до армії рашистів з "ЛДНР" лише за 22 дні "забрили" 80 тисяч

Так, наприклад, на Луганщині у межах вже функціонуючих танкових полігонів противник розбудував навчальний комплекс з новою інфраструктурою — на знімках можна роздивитися нові будівлі, а також навчальну смугу для піхотинців та бронетехніки.

мобілізація РФ полігони тимчасово окуповані території
Супутниковий знімок Planet Labs, джерело — @Tatarigami_UA

Як відзначає OSINT-дослідник, ворог працював над удосконаленням і розширенням таких об’єктів з кінця 2022 року. "Це свідчить про те, що росіяни прагнуть оптимізувати потужності своїх навчальних закладів і узгодити навчальні програми з останнім досвідом", — наголошує військовий, акцентуючи на тому, що такі дії противника вказують на його прихильність довготривалій війні різної інтенсивності.

РФ мобілізація полігони війна
РФ розширює свої полігони з 2022 року, і у 2023 продовжила ці роботи. Супутниковий знімок Planet Labs, джерело — @Tatarigami_UA

Про те, що РФ готується до нової та доволі жорсткої мобілізації, Defense Express розповідав ще у липні коли російська держдума затвердила зміни у законодавстві щодо мобілізації та строкової служби, а місцевій владі дозволили створювати "спеціалізовані унітарні підприємства" — по суті військові компанії, які на папері мають "боротися з ДРГ противника", а по факту цілком можуть бути використані для придушення протестів.

рф мобілізація
РФ готується до дійсно жорсткої мобілізації

Водночас нещодавно окупанти випадково розкрили реальний масштаб своєї прихованої мобілізації, коли голова Північної Осетії відзвітував, що у регіоні вже видано понад 3 тисячі "соціальних паспортів" учасникам так званої "спеціальної воєнної операції", тоді як часткова мобілізація була визначена на рівні 1000 осіб.

Разом з тим, те, що окупанти в тилу на окупованих територіях розбудовують полігони, змушує вкотре наголосити на тому, що сьогодні Україні потрібно більше далекобійного озброєння для знищення таких цілей — наприклад, касетний ATACMS, питання передачі якого наразі все ще актуальне і поки що незрозуміло, як швидко ці ракети можуть опинитися в Україні і коли взагалі можуть погодити передачу цієї зброї.

Читайте також: Рашисти продовжують масовані пуски ударних дронів: скільки "шахедів" вже випустили за жовтень