xcounter
#

Рашисти продовжують масовані пуски ударних дронів: скільки "шахедів" вже випустили за жовтень

2439
Зенітні самохідні установки Gepard ведуть фогонь, фото ілюстративне, джерело — U.S. DoD
Зенітні самохідні установки Gepard ведуть фогонь, фото ілюстративне, джерело — U.S. DoD

Підрозділи ППО Сил оборони знищують більшу частину дронів-камікадзе типу Shahed, які ворог випускає по Україні

Російське окупаційне військо продовжує здійснювати масовані терористичні атаки своїми дронами-камікадзе по Україні — у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ розповіли деталі про наліт ворожих ударних дронів вночі 6 жовтня.

Так, вкотре окупанти запустили свої дрони-камікадзе типу Shahed-131/136 з пускового майданчика з мису Чауда, що у тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: "Сармат" вже на чергуванні - але його ще не виробляють, а аварійний "Буревестник" успішно пройшов випробування
дрони-камікадзе Shahed протиповітряна оборона
Інфографіка від Командування Повітряних Сил ЗСУ

Ударні дрони типово були випущені кількома групами, всього окупанти випустили по Україні 33 дрони-камікадзе типу Shahed, з них підрозділами протиповітряної оборони було збито 25 цілей або ж 75,7%. Ворожі безпілотники були знищені у межах Одещини, Миколаївщини, Харківщини, Дніпропетровщини, Черкащини та Житомирщини.

збитий дрон-камікадзе типу Shahed
Демонстрація елементів збитого Shahed-136 в Military Media Center, вересень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Загалом варто відзначити, що після того, як окупанти випустили у вересні рекордну кількість дронів-камікадзе по Україні — понад 500 одиниць — у жовтні рашисти продовжують здійснювати масовані пуски цієї зброї.

Так, якщо враховувати пуски у ніч з 30 вересня на 1 жовтня, то за шість днів окупанти випустили по Україні 130 одиниць дронів-камікадзе типу Shahed-131/136.

З них підрозділи протиповітряної оборони Сил оборони України збили 98 ударних дронів або ж близько 75,3 %. Нагадаємо, минулого місяця ефективність роботи нашої ППО проти цих безпілотників становила приблизно 78,7%.

Читайте також: Нацгвардійці вистежили 203-мм САУ рашистів і HIMARS якнайкраще зробив свою роботу (відео)