xcounter
#

Пропагандони РФ знайшли "унікальний" спосіб "збивати" українські Bayraktar TB2

87335
Пропагандони РФ знайшли "унікальний" спосіб "збивати" українські Bayraktar TB2

Пропагандисти РФ продовжують малювати картинки "успішної спецоперації", однак кожного разу лажають із фактами

Рашисти використовують один і той самий ударно-розвідувальний безпілотник Bayraktar TB2, щоб створювати фейки про збиті українські безпілотники. На новий спосіб "збивати" безпілотники звернули увагу в Ukraine Weapons Tracker.

Все почалося з того, що вчора, 28 квітня, рашисти заявили про збитий Bayraktar TB2 в Херсонській області. Однак уламки нібито збитого безпілотника дуже схожі на ті, що демонструвалися раніше – а саме 2 квітня.

Читайте також: На що здатні турецькі БПЛА Bayraktar TB2 і як їх використовує Україна у війні з рашистами

Крім того, в Ukraine Weapons Tracker наголошують, що боєприпас MAM-L, який знайшли поруч з нібито збитим безпілотником, дуже схожий на той, що знайшли 29 березня – це видно, зокрема, по подряпинах на ньому.

Bayraktar TB2 боєприпас MAM-L
Джерело: Ukraine Weapons Tracker

У цьому контексті варто згадати ще один випадок "недолугої" роботи пропагандистів РФ, коли вони видали за уламок збитого Bayraktar TB2 шматок пластику від звичайної каністри.

Взагалі, якщо порахувати всі повідомлення міноборони РФ про збиті українські Bayraktar TB2, то цілком може вималюватися такий парадокс, що РФ насправді "збила" набагато більше цих БПЛА, ніж їх взагалі було в Україні – такі от дива "надефективної роботи" рашистських військових.

Зрештою, згідно з даними від фахівців Oryx, рашисти не можуть похвалитися ефективним протистоянням із Bayraktar TB2 – на шість втрачених БПЛА приходиться десятки одиниць знищеної техніки ворога, зокрема й два ешелони з пальним, що значно ускладнило просування ворога вперед.

Читайте також: Bayraktar TB2 може отримати потужного побратима з США, Україна веде перемовини з виробником MQ-9 Reaper – Forbes
ТЕГИ Війна