xcounter
#

Рашисти вивели у море усі десантні кораблі Тихоокеанського флоту: що готує агресор

Сподіваємось, військові агресора повторять свою поразку, як у битві при Цусімі
99018
Кораблі Тихоокеанського флоту ВМФ РФ, фото з відкритих джерел
Кораблі Тихоокеанського флоту ВМФ РФ, фото з відкритих джерел

Тут може бути три варіанти - демонстраційні дії проти Японії, перекидання сил із Далекого Сходу для війни проти України, або ж ротація угрупування військ в Сирії

Міністерство оборони Японії повідомило, що повз острів Хокайдо пройшла ескадра одразу із чотирьох великих десантних кораблів Тихоокеанського флоту ВМФ РФ. Офіційна мета походу цих кораблів - невідома.

Як свідчать фото, зроблені морськими Силами самооборони Японії, усі ці БДК йдуть під зав’язку завантаженні технікою та озброєнням, пише портал The Drive.

Читайте також: Під Києвом ворога відкинуто на відстань до 70 км від столиці - Сухопутні війська ЗСУ
Маршрут переходу ескадри із чотирьох російських БДК повз японський острів Хокайдо, зображення з відкритих джерел

Тут може бути одразу три ймовірні варіанти, для чого росіяни вивели у море одразу всі чотири БДК Тихоокеанського флоту ВМФ РФ. Тут мова про десантні кораблі "Николай Вилков" (тактичний номер 081, проект 1711), "Ослябя" (тактичний номер 066), "Адмирал Невельской" (055) та "Пересвет" (077), (усі три – проекту 755).

Варіант перший - проведення демонстративних дій проти самої Японії. Тим більш, російські десантні кораблі пройшли по суті "врозріз" Японських островів, і офіційний Токіо з цим нічого вдіяти не зміг.

Десантні кораблі "Николай Вилков" і "Ослябя" Тихоокеанського флоту ВМФ РФ йдуть впритул до берега японського острова Хокайдо, зображення з відкритих джерел

Автори публікації на шпальтах The Drive припускають, що мета походу цієї ескадри – доставити на Європейський континент додаткові сили, необхідні для війни проти України.

"Проти" такої версії грає той факт, що прохід "нечорноморських" військових кораблів ВМФ РФ закритий через протоки Босфор та Дарданели рішенням влади Туреччини. Крім того, гнати війська із Далекого Сходу в Європу саме морем, маючи альтернативу в вигляді залізниці - варіант дещо контропродуктивний.

Десантні кораблі "Адмирал Невельской" і "Пересвет" Тихоокеанського флоту ВМФ РФ йдуть впритул до берега японського острова Хокайдо, зображення з відкритих джерел

"Середньозважений варіант" - десантні кораблі Тихоокеанського флоту ВМФ РФ мають на меті доставку військ в Сирію, для ротації наявного контингенту. А частини із "сирійського" угрупування - будуть відправлені на війну проти України.

Тим більш, зараз у Середземному морі перебуває флагман Тихоокеанського флоту РФ - ракетний крейсер "Варяг", фото ілюстративне

Але факт того, що росіяни вивели у море в довготривалий похід усі десантні кораблі, наявні на Тихому океані, уже мимоволі навіює асоціації з "Другою тихоокеанською ескадрою" росіян, яка безславно загинула при Цусімі, фінальній битві російсько-японської війни 1904-1905 років.

Як раніше розповідав Defense Expess, Генеральний штаб ЗСУ зафіксував, що противник перекидає в Україну небоєздатні та незлагоджені частини із Центрального та Східного військового округів, з Далекого Сходу та Уралу.

Читайте також: Як вести "тотальну рейкову війну" на окупованих територіях - загальна інструкція