xcounter
#

Рашисти перевіряють, чи зможуть зайти в Маріуполь їх великі десантні кораблі

4113
Два десантні кораблі проекту 1171 в акваторії тимчасово окупованого Севастополя, фото - Крым.Реалии, дата публікації - 21 квітня 2022 року
Два десантні кораблі проекту 1171 в акваторії тимчасово окупованого Севастополя, фото - Крым.Реалии, дата публікації - 21 квітня 2022 року

Як виявилось, щоб завантажити 2,5 тисячі тонн краденого вантажу, окупантам знадобилось мінімум 3 дні

Російські окупанти в морському порту тимчасово окупованого Маріуполя завантажили та відправили перший суховантаж, що взяв на борт 2,5 тисяч тонн краденого металопрокату.

Для цього мародерського рейсу орки використали суховантаж класу "ріка-море" типу "Славутич", пише АрміяInform з посиланням на телеграм-канал радника мера Маріуполя Петра Андрющенка.

Читайте також: Рашисти перекинули в Маріуполь інженерні війська, щоб вкрасти металопрокат на десятки мільйонів доларів
Окупанти вантажать крадений металопрокат в тимчасово окупованому порту Маріуполя, зображення з відкритих джерел

Сам факт, що рашисти нахабно крадуть наше майно – обурює. Але давайте звернемо увагу також і на інші деталі. Якщо знайдемо у відкритих джерелах дані про габарити суховантажів типу "Славутич" класу "ріка-море", то побачимо, що такі судна за своїми параметрами цілком ідентичні великим десантним кораблям проекту 1171, що входять до складу Чорноморського флоту РФ.

Тому можемо припускати, що під час цього мародерського рейсу орки намагались заодно перевірити, чи зможе в акваторію тимчасово окупованого Маріупольського порту зайти корабель з габаритами ВДК проекту 1171. Тим більш, що окупантам так і не вдалось розблокувати Нові морські ворота, що слугували основним шляхом для входу в порт та могли пропускати великотоннажні судна.

Великі десантні кораблі проекту 775 "випадають" по зрозумілим причинам - одразу три ВДК цього типу зараз стоять на ремонті в тимчасово окупованому Севастополі, фото - Крым.Реалии, дата публікації - 29 травня 2022 року

Ще один важливий аспект. За даними з відкритих джерел, росіянам для завантаження 2,5 тисяч тонн краденого вантажу знадобилось 3 дні, ще плюс 1 добу довелось чекати на можливість вийти у море. І це при тому, що для завантаження чи розвантажувальних робіт окупанти змогли рекрутувати 600 працівників та пригнати один плавучий кран.

Це дозволяє припускати, що рашисти не зможуть повною мірою використати Маріупольський порт для забезпечення своїх військ. Тому окупантам доведеться страждати від того, наприклад, що їм їжу не змогли вчасно підвести із-за логістичних проблем.

Окупанти вантажать крадений металопрокат в тимчасово окупованому порту Маріуполя, зображення з відкритих джерел
Читайте також: Пентагон веде "секретну" закупівлю берегових протикорабельних ракет Harpoon