xcounter
#

Рашисти малювали фальшиві "літаки" аж на 9 авіабазах, але навіщо їм це

28839
Рашистські Су-35С та Су-34 на аеродромі, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистські Су-35С та Су-34 на аеродромі, ілюстративне фото довоєнних часів

Цілком можливо, що ворог цим переслідував зовсім іншу мету, аніж вважалось раніше

Восени та взимку 2023 року пішли повідомлення про те, що російські військові на своїх аеродромах активно малюють повнорозмірні силуети фальшивих "літаків". При цьому рашисти відтворювали ледь чи не всі наявні типи літаків, як наприклад Су-27 чи Су-35, МиГ-31 та навіть стратегічні бомбардувальники Ту-95МС на аеродромі "Энгельс".

Тоді ще активно звучали припущення, що таким чином росіяни сподіваються або збити з пантелику системи наведення наших далекобійних дронів-камікадзе, або ж збити з пантелику планувальників таких атак. За певний час інформаційна хвиля по таким діям рашистів дещо спала, але тепер її знову вирішив підійняти аналітик Brady Africk своєю публікацією в Twitter, і там вистачає доволі багато феєричних моментів.

Читайте також: Супутник показав, що в РФ на зберіганні можуть стояти мінімум шість А-50 без двигунів, і це цікаво

Для початку, як стверджує аналітик, російська практика малювати силуети фальшивих "літаків" була зафіксована аж на 9 аеродромах ворога, в тому числі – в тимчасово окупованому Криму. Наскільки це значна цифра, можемо проілюструвати хоча би таким прикладом – щоб встановити факт, що мінімум шість Су-34 не повернулись назад, і це добре, було достатньо супутникових знімків лише по чотирьом летовищам.

При цьому, якщо розібрати раціональні аргументи, то масовість практики рашистів із малюванням фальшивих "літаків" на перший погляд виглядає не зрозумілою.

Бо, наприклад, на супутникових знімках чітко видно, що силуети фальшивих "літаків" не дають тінь при сонячній погоді, і промальовуються з достатньо поганою деталізацією так, що там побачити справжній літак в принципі неможливо.

Відповідно, тут виникає логіка, що якщо об’єкт в принципі виглядає фальшивим, то ніхто на нього наводити далекобійний дрон-камікадзе не стане взагалі.

Аналогічна ситуація виникає, якщо побачити, що супутники радіолокаційної розвідки в принципі ніяк не фіксують фальшиві "літаки" рашистів, намальовані на аеродромах. На цьому моменті взагалі посилюється сумнів, що хтось би став націлюватись на подібного роду об’єкти. Тим більш, що навіть самі окупанти взагалі ніяк не стали приділяти увагу таким "приманкам" в своїх публікаціях.

Тому на цьому тлі цілком логічною виглядає інша гіпотеза, навіщо російські військові взагалі починали малювати силуети літаків на своїх авіабазах.

За умови, коли переважна більшість збитих рашистських літаків падає за лінією фронту, одним із непрямих способів підрахунку та/або підтвердження втрат ворога може виступати фіксація за супутниковими знімками, скільки літаків може стояти на даний момент на тій чи іншій авіабазі на конкретний момент часу.

Щоб з’ясувати природу та характер дій рашистів із малюванням фальшивих літаків, як можемо побачити за знімками вище, знадобились насправді довготривалі спостереження за кількома рашистськими авіабазами.

Відповідно можемо припустити, що росіяни намагались малювати фейкові "літаки" в спробах ускладнити ймовірний підрахунок їх втрат за супутниковими знімками. Тим більш, що подібна практика фіксувалась саме на авіабазах, розміщених у відносній близькості до лінії фронту.

Рашистські Су-35С на аеродромі, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Супутник показав, що мінімум шість Су-34 не повернулись назад, і це добре