xcounter
#

Повітряні Сили вперше "відпрацювали" з МіГ-29 по дронам, і це були Shahed-136

31922
Винищувач МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне
Винищувач МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне

Щоб повністю закрити небо від "літаючих мопедів", нам потрібно якомога більше сучасного озброєння

У ніч на 5 жовтня 2022 року протиповітряна оборона України збила шість безпілотників іранського виробництва типу Shahed-136. Три з них збили воїни 302 зенітного ракетного полку, інші три – пілоти 204-ої бригади тактичної авіації Повітряних Сил ЗСУ. Про це під час свого вечірнього звернення учора розповів президент Володимир Зеленський, наголошує Командування Повітряних Сил ЗСУ. І це був перший за весь час війни проти РФ відомий випадок, коли наші захисники неба використали винищувачі, щоб збити ворожі БПЛА.

Читайте також: Повітряні Сили "засвітили" рідкісний МіГ-29МУ1 з "таємничою" модифікацією Р-27 (відео)

За даними з відкритих джерел, до війни 204-та бригада тактичної авіації була оснащена літаками типу МіГ-29 та МіГ-29УБ. Як можемо логічно допускати, пілоти цієї бригади і зараз воюють проти рашистів саме на МіГ-29.

Як можемо обережно припускати, для знищення "літаючих мопедів" нашим авіаторам довелось застосовувати методику дещо схожу на ту, за якою наша авіація збиває "Калібри". Як розповідав Defense Express в одній із своїх публікацій, наприклад щоб "засікати" ворожі крилаті ракети, пілотам винищувачів Повітряних Сил ЗСУ доводиться вмикати спочатку оптико-локаційну станцію, що здатна "бачити" тепловий слід. Побачити крилаті ракети на малій висоті бортовий радіолокаційний прицільний комплекс – може не завжди.

Винищувач МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне

Майстерність наших захисників неба не може виступати абсолютним фактором, Повітряним Силам України потрібна також допомога західних союзників для переходу на новітнє озброєння.

Під час свого брифінгу речник Командування ПС ЗСУ полковник Юрій Ігнат наголосив, що для захисту від "літаючих мопедів" наша ППО має бути ешелонована. Тому нам потрібні як і сучасні ЗРК типів NASAMS і Iris-T, так і винищувачі, пише АрміяInform.

Винищувач МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне
Читайте також: Повітряні Сили показали, як під час війни ремонтували МіГ-29 для "Привидів Києва"