xcounter
#

Повінь у РФ накриває Курган разом із єдиним у РФ виробником БМП, який піде під воду (офіційна мапа)

70610
"Курганмашзавод" - єдиний у РФ виробник БМП
"Курганмашзавод" - єдиний у РФ виробник БМП

"Курганмашзавод" єдиний у РФ виробник БМП-3, БМД-4 та інших бронемашин у зоні затоплення навіть за помірним сценарієм

У прикордонних з Казахстаном регіонах РФ продовжується масштабна повінь, яка була викликана аварійним скиданням з водосховищ. А одне з російських міст Курган ризикує постраждати найбільше, через розлив річки Тобол.

Попри те, що "велика вода" ще не дійшла до нього, там вже оголошена евакуація з районів, які точно підуть під воду, а при вищому рівні, вода затоплює більшу частину міста. Про це свідчать офіційні мапи від місцевої адміністрації міста.

Читайте також: З'явились подробиці що це за російські наземні дрони з АГС-17, яких рознесли FPV-дронами
Курганмашзавод Курган паводок затоплення

На ній жовтими та червоними замальованими зонами показано те, що у будь-якому випадку піде під воду, бо це про рівень води у 7,7 метра та 9 метрів. А ось лініями - прогнози залежно від рівня води починаючи від 11 метрів до 14 метрів.

В цій ситуації найбільш цікавим є якраз територія "Курганмашзавода", бо це єдиний у РФ виробник нових бойових машин піхоти та десанту. Всі БМП-3 та БМД-4 виробляються саме на ньому. Також на ньому проходить модернізація БМП-2 на які встановлюються бойові модулі "Бережок", виробництво БТР-МД "Ракушка", "Спрут" та іншої бронетехніки.

А на мапі з прогнозами підтоплення його район знаходиться у межах позначки 12 метрів:

Курганмашзавод Курган паводок затоплення

Водночас наразі навіть у РФ публічно не говорять, який саме рівень води очікується у Кургані, даючи розпливчасті оцінки у понад 11 метрів, або "коридор" у 9-14 метрів.

Місцева ж влада Курагна говорить про те, що місто може уникнути катастрофічних наслідків, лише якщо складуться природні обставини. Пік підойму води очікується до 14 квітня.

Таким чином існують доволі аргументовані сподівання, що саме природа завдасть по російському виробнику зброї удар потужніший, ніж всі санкції разом узяті. Бо у випадку затоплення "Курганмашзавода" він призупинить свою роботу.

Читайте також: Поляки чомусь думають, що РФ хоче відродити МиГ-27, і навіть згадали He-162