xcounter
#

Підриви мостів на Херсонщині: чому щось не так і все значно цікавіше

Підриви мостів на Херсонщині: чому щось не так і все значно цікавіше
11426

Знищено близько 10 мостів, через що рашисти отримали цілий ворох проблем, навіть, якщо здійснили це самостійно

На плацдармі армії РФ на Правобережжі у Херсонській області був здійснений масовий підрив мостів. Мова йде про близько 10 об'єктів у районі населених пунктів Снігурівка, Милово, Новокаїри, Тягинка, Дар'ївка, Миролюбівка та Правдине. Окрім того, було знищено кілька переправ через Дніпро, які були зведені рашистами.

Інформацію про частину знищених мостів повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань, дані про інші оприлюднили місцеві Telegram-канали. Якщо накласти їх на поточну мапу бойових дій, то ситуація виглядає наступним чином:

Читайте також: У Пентагоні оголосили можливі зміни щодо постачання ATACMS у випадку застосування РФ іранських балістичних ракет

При цьому підрив лише частини з них можливо вважати логічним з військової точки зору. Наприклад, знищення моста у Милово на автошляху Т0403 на північному фасі плацдарму цілком пояснює формування лінії оборони на цьому рубежі. Але підрив мосту на 10 км південніше у Новокаїрах - показує, що насправді саме там мають зосередитись сили противника, хоча до поточної лінії фронту у районі населеного пункту Дудчани 24 км.

А підрив мостів у районі Снігурівки через канал по трасі на Херсон, на західному березі Інгульця, також був здійснений у тилу армії РФ. Аналогічні "тилові" мости були знищені й на Херсонському напрямі біля населених пунктів Миролюбівка та Правдине.

міст у районі Снігурівки через канал по трасі на Херсон
Знищений міст у районі Снігурівки

Але найбільш незрозумілим є одночасне знищення мостів у найбільш віддалених районах рашиського плацдарму - біля населених пунктів Тягинка та Дар'ївка по трасі E58 від Нової Каховки до Херсону, які, як вважається, також були підірвані армією РФ.

Дар'ївський міст
Дар'ївський міст

Справа в тому, що тоді рашисти самостійно здійснили те, що називається підготовкою до розрізання плацдарму. І сам це є головною метою наступаючої сторони, а не тих, хто обороняється. Мета - розірвати логістичний зв'язок угрупування ворога та роздробити його на окремі групи, зменшивши можливість перекидання сил всередині плацдарму.

В цій ситуації може існувати лише два пояснення того, що відбулось. Перше - це те, що ЗСУ знищили не тільки переправи через Дніпро, але й мости на трасі E58. До речі, Дар'ївський міст був вперше уражений ще у липні.

Другий варіант, якщо підриви мостів були здійсненні рашистами, й при цьому одночасно, то мова йде про самостійне відрізання шляхів наступу своїм військам і можливості їх підтримки.

Піти на це цілеспрямовано - не знаходиться у координатах військової логіки, але цілком можливо сталось через паніку самих виконавців, коли у тилах не знають, що відбувається на передовій, а зв'язок - придушений завадами.

Інший сценарій - рашисти все ж таки залишають плацдарм. При цьому підрозділи армії РФ, які знаходяться на передовій фактично ведуть ар'єргардні бої та за рішенням командування примусово відрізані від основних сил для унеможливлення їх втечі з передової. Тобто Кремль просто залишив їх у ролі смертників, які мають виграти час.

Читайте також: США оголосили про одночасне проведення масштабних навчань на двох флангах в східній Атлантиці та Тихому океані поблизу Японії
ТЕГИ Війна