xcounter
#

Пентагон має представити Конгресу варіанти допомоги Україні у галізі протиповітряної оборони

Це передбачено збільшенням фінансувань оборонного бюджету США по українському напрямку до $300 млн
Пентагон має представити Конгресу варіанти допомоги Україні у галізі протиповітряної оборони
1810

Конгрес США запропонував збільшити розмір військової допомоги Україні. Якщо проєкт оборонного бюджету США на 2022-й фіскальний рік буде прийнято з цими правками, ЗСУ та інші сфери оборони України отримають допомогу на $300 млн. Також створюються умови для безпосередньої допомоги у галузі ППО/ПРО.

"Конгрес вважає, що США залишаються постійним партнером України, і в інтересах нацбезпеки США допомогти уряду України в протидії російській військової агресії", – підкреслюється в законопроєкті.

Залізний купол
Система ППО "Залізний купол"

Там також йдеться, що не пізніше, ніж через 90 днів після вступу в силу закону про оборонний бюджет, голова Пентагону має представити комітетам Конгресу з оборони звіт про варіанти того, як Вашингтон може підтримати Україну через "усунення прогалин в комплексній протиповітряній та протиракетній обороні." Такий звіт повинен включати варіанти продажу або передачі систем ПРО/ППО.

Читайте також: Залізний купол в дії - в Ізраїлі святкують 10 років з часу першого бойового перехоплення Iron Dome

Нажмите, чтобы увеличить

"Дуже сподіваємося, що виділення цієї суми буде погоджено і затверджено обома палатами Конгресу США", – написала в Facebook посол України у США Оксана Маркарова.

Скриншот поста Маркаровой

Законодавці США підкреслюють в коментарях до законопроєкту, що "поведінка російського уряду в багатьох аспектах стала агресивнішою після вторгнення в Україну у 2014 році в частині військових зусиль по підриву територіальної цілісності суверенних країн Європи; загрози для США, НАТО та інших партнерів США; втручання в суміжні демократичні процеси.

Читайте також: Олег Коростельов: Україна здатна розробити власний комплекс ППО з дальністю 100 км за кілька років