xcounter
#

​Оперативна ситуація на фронтах станом на день 4 березня - зведення Генштабу ЗСУ

Підбитий танк армії РФ
Підбитий танк армії РФ
17719

Ворог перекидає додаткові резерви через великі втрати

Генеральний штаб ЗСУ повідомив про оперативну ситуацію станом на 12:00 4 березня.

На київському напрямі: Ворог не залишає намір взяти Київ у облогу. Втрати в техніці та особовому складі вже змусили Кремль почати перекидання додаткових сил і засобів з Південного та Східного військових округів.

Читайте також: Ворог на всіх напрямках має втрати: оперативна інформація Генштаб ЗСУ

Гостомель армія РФ
Закономірний результат - наслідки бою у Гостомелі для рашистів

Загалом другі ешелони та більша частина оперативних резервів угруповань ЗС РФ введено в операцію.

Слобожанщина: підрозділи 20-ї загальновійськової армії РФ намагаються просуватись на Новоайдарському та Сєверодонецькому напрямках.

Донецький напрямок: діями шести батальйонно-тактичних груп ворог намагається втримати оточення навколо Маріуполя. Втрати на цьому напрямі також змушують противника почати завезення поповнень, які прибувають до станції Іловайськ.

Су-25 сбит
Збитий російський Су-25, орієнтовно - район Волновахи
Чорне море

: морське угруповання РФ знаходиться у морі та має задачу уражати надводні сили ВМС України. Проте жертвами атаки стають цивільні суда та їх екіпажі.

Паралельно з цим продовжується підготовка до висадки морського десанту на ділянці Затока - Чорноморськ. Два великих десантних корабля помічені 40 км східніше Чорноморська.

ССО
Захоплений російський Т-80 у найсучаснішій модернізації

Херсон: в захопленому місті рашисти намагаються провести мітингів "місцевих мешканців". Для цього з тимчасово окупованого Криму завезено до 80 представників російських ЗМІ та велика група "демонстрантів".

Також Генштаб відмітив зміну в тактиці дій рашистів, які зрозуміли, що ніякого "бліцкригу" в них не вийшло. Зокрема, до дій у містах все частіше залучаються підрозділи спеціального призначення. Також для забезпечення наведення мостових переправ через водні перешкоди противник частіше використовує повітряні десанти.

Наслідок атакти на колону рашистів

Важливо те, що російські окупанти намагаються здійснити заходи психологічного впливу на населення та війська. Для цього у хід піде комплексне та масштабне поширення ворогом фейкових новин.

Читайте також: На території України наразі перебувають не менш як 111 БТГ окупаційних військ РФ - Генштаб