xcounter
#

Німеччина стала новим покупцем Trophy: обсяг замовлення в рази менший, аніж в США

2337
Танк бундесверу Leopard-2 у конфігурації А6
Танк бундесверу Leopard-2 у конфігурації А6

Сучасну систему захисту в бундесвері за цим контрактом отримає лише пів танкового батальйону

Оборонні відомства Ізраїлю та Німеччини підписали угоду про поставку систем активного захисту Trophy виробництва ізраїльської фірми Rafael для бундесверу.

Ці системи встановлюватимуться на танки Leopard-2, пише портал Defence News.

Читайте також: ​Військові протестували "Отаман" та БТР-60М від "Практики" під час кількаденних екстремальних випробувань (фото)
Німецькі танки Leopard-2 A6 в супроводі БМП Puma

Обсяги поставок за цією угодою можна назвати більш ніж скромними: за 48 мільйонів доларів бундесвер отримає 23 комплекти Trophy, якими оснастять 18 екземплярів Leopard-2, і ці всі поставки мають бути виконані до 2025 року.

Підрядником по установці комплектів Trophy на Leopard-2 буде німецький концерн Krauss-Maffei Wegmann. У свою чергу, встановлення сучасних систем активного захисту стане одним із елементів модернізації танків Leopard-2 конфігурації A6-A3 до версії A7-A1. Вибір саме системи Trophy німецькі військові обгрунтували доступністю ціни та здатністю цієї системи перехоплювати усі наявні протитанкові ракети та реактивні гранати.

Німецький Leopard-2 A6 в супроводі піхоти

Нагадаємо, в січні 2021 року Пентагон прозвітував про успішне виконання контракту на поставки комплексу активного захисту Trophy для танків M1 Abrams.

У повідомленні ізраїльської компанії Rafael вказано, що цей контракт був укладений у "терміновому порядку" влітку 2018 року та охоплював постачання комплексів для посилення захисту "декількох танкових бригад", які розпочались у вересні 2019 року.

Поки що американським військовим доводиться застосовувати й такі "класичні" способи захисту своєї бронетехіки

Перші танки з Trophy у регулярних підрозділах були помічені під час навчань у Європі, зокрема - Defender Europe влітку 2020 року.

Таким чином, скоріш за все, новий захист в першу чергу отримали підрозділи, які призначені для відповіді агресії РФ.

M1 Abrams із системою Trophy

Читайте також: ​Заява на сенсацію: роботанк Type-X RCV від Milrem Robotics показали на IDEX