xcounter
#

Німеччина купить у Швеції безпілотні комплекси для своїх корветів типу К130

1055
Німецький корвет типу К130 та безпілотник V-200, ілюстративний рендер
Німецький корвет типу К130 та безпілотник V-200, ілюстративний рендер

У шведських підрядників буде чотири роки, щоб поставити свої безпілотники на три німецькі корвети типу К130

Федеральне управління з питань обладнання, інформаційних технологій та технічної підтримки Бундесверу (BAAINBw) уклало контракт із шведською оборонною компанією ESG Elektroniksystem- und Logistik-GmbH на поставку безпілотних комплексів Sea Falcon для оснащення корветів К130.

Вартість контракту не розкривається, строк для поставки – чотири роки, пише портал Naval Post.

Читайте також: Судан відновлює роботу по створенню військово-морської бази для РФ
ВМС Німеччини мають уже чотири корвети типу К130, на черзі - ще п'ять кораблів такого типу. Німецький флот використовує такі кораблі для операцій в Середземному морі

Відомо, що шведські підрядники мають поставити німецьким замовникам загалом п’ять безпілотні комплекси Sea Falcon, кожен з яких складається із двох безпілотних літальних апаратів "вертолітного" типу Skeldar V-200 та наземної станції управління, що має бути інтегрована в конструкцію корвета.

Два комплекси будуть використані для навчання персоналу ВМС Німеччини, інші три – будуть використані для оснащення корветів К130.

Шведський безпілотник "вертолітного" типу Skeldar V-200, фото з відкритих джерел

Безпілотники Skeldar V-200 мають злітну масу 235 кілограмів, швидкість польоту до 150 кілометрів на годину, тривалість польоту може скласти до 5 годин. Кожен БПЛА Skeldar V-200 може брати до 40 кілограмів корисного навантаження, та може виконувати розвідку для допомогою оптико-електронних станцій та тепловізорів для своїх "материнських" кораблів при швидкості вітру до 20 вузлів на годину.

Німці купують шведські БПЛА для оснащення своїх корветів в рамках проекту AImEG, мета якого – підвищення здатності бойових кораблів ВМС Німеччини виконувати розвідувальні завдання.

Один із корветів проекту К130 Braunsсhweig веде вогонь своїм "головним калібром" - протикорабельною ракетою RBS-15, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Пакистан почав будівництво четвертого корвету за турецьким проектом Ada