xcounter
#

Пакистан почав будівництво четвертого корвету за турецьким проектом Ada

1129
Спуск на воду корвета за проектом Ada для ВМС Пакистану, фото ілюстративне
Спуск на воду корвета за проектом Ada для ВМС Пакистану, фото ілюстративне

Усі чотири корвети типу Ada мають стати в стрій пакистанських ВМС до 2025 року

В пакистанському місті Карачі на місцевій верфі 5 листопада цього року відбулась церемонія закладки четвертого корвету типу Ada, який будується на замовлення військово-морських сил Пакистану.

Про це пише портал Navy Recognition.

Читайте також: Азербайджан розкрив, як використав у війні за Карабах спецназ своїх ВМС
Закладка кіля четвертого корвету за проектом Ada для ВМС Пакистану в пакистанському місті Карачі, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, Пакистан та Туреччина уклали контракт на поставку чотирьох корветів типу Ada у вересні 2018 року. Вартість цього контракту складає 1,5 мільярди доларів.

За умовами цього контракту, два корвети мають бути збудовані в Стамбулі, два корвети – в пакистанському Карачі.

Перший корвет за проектом Ada для ВМС Пакистану перед спуском на воду в Стамбулі, серпень 2021 року, фото ілюстративне

Спуск на воду першого корвету за проектом Ada, збудованого на верфі у Стамбулі, відбувся 15 серпня 2021 року. Закладка першого корвету за проектом Ada у пакистанському місті Карачі відбулась 25 жовтня 2020 року.

Перший корвет за проектом Ada, збудований у Стамбулі, має стати до строю пакистанських ВМС у 2023 році, наступні два кораблі – в 2024 році, четвертий корабель – у 2025 році відповідно.

Перший корвет за проектом Ada для ВМС Пакистану перед спуском на воду в Стамбулі, серпень 2021 року, фото ілюстративне

Як раніше розповідав Defense Express, на початку листопада 2021 року Військово-Морські Сили України почали підготовку екіпажу для першого корвету за проектом Ada для українського флоту. При цьому планується, що що перший корвет типу Ada увійде в стрій ВМСУ до 2024 року.

Кораблі цього типу виконуватимуть роль "зенітної парасольки" для майбутніх ракетних катерів та будуть адаптовані для використання майбутнього корабельного варіанту ПКР "Нептун".

Для підготовки українських моряків для служби на корветі типу Ada був задіяний корвет TCG Kinaliada ВМС Туреччини, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: США відкладають на два роки початок "переходу" на "гіперзвук" есмінців типу типу Zumwalt