xcounter
#

Не тільки Білогорівка: ще одна переправа армії РФ через Сіверський Донець знищена - ЗСУ показали рештки рашистів

результат переправи армії РФ поблизу Дронівки
результат переправи армії РФ поблизу Дронівки
8192

Рашисти намагались форсувати Сіверський Донець у декількох місцях, у жодному з них їм це не вдалося і обернулось величезними втратами

Спроба переправити через Сіверський Донець для армії РФ обернулась величезними втратами. Але мова йде не тільки про спробу форсування у районі Білогорівки, де задокументовано втрату до двох батальйонних тактичних груп, в результаті чого, у 74-ої мотострілецької бригади РФ на ходу залишилось лише п'ять танків.

Збройні Сили України відбили противника і на інших ділянках. Зокрема у районі Дронівки, що у 12 км на захід від Білогорівки.

Читайте також: Стала відома приблизна кількість ЗРК армії РФ на захопленому острові Зміїний

У самому відео від 30-ої окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького вказано, що російські війська намагались створити неподалік села Дронівка три плацдарми.

"Але героїзм та стійкіcть піхоти, артилерії, танкістів 30 ОМБр та інших підрозділів ЗСУ дозволили зупинити російські війська та завдати їм важких втрат"

форсування біля дронівки
Приблизні координати зйомки: 48°56'17.2"N 38°03'36.4"E

На відео зафіксовано знищення близько півтора десятка одиниць військової техніки противника, зокрема трьох БМП, двох танків, понтонів, катерів, амфібійних та інженерних машин.

Цікаво, що перші фото з цих позицій були опубліковані ще 8 травня і серед бойових машин піхоти була гарантовано ідентифікована новітня рашиська БМП-1АМ "Басурманин". Завдяки тому, що ця машина малорозповсюджена в армії РФ і існує неофіційна інформація щодо підрозділів в які вона передавалась, то можливо спробувати ідентифікувати і підрозділ армії РФ, який намагався форсувати рубіж.

БМП-1АМ
Знищена БМП-1АМ

Зокрема БМП-1АМ отримала 35-а мотострілецька бригада (пункт постійної дислокації м. Алейськ Алтайського краю) та 69-та бригада прикриття (м. Бабствово, Єврейська автономна область).

Допомогти в ідентифікації може те, що у цих двох бригадах використовуються різні танки у 35-ій - Т-72, у 69-ій - Т-80. Але з 100% гарантією ідентифікувати рештки знищених ЗСУ танків доволі складно.

армія РФ
Рештки танків армії РФ поблизу переправи у Дронівки
Читайте також: "Стугна" несподівано показала дійсно унікальну здібність: про що розповіло одне відео зі знищенням рашистів