xcounter
#

Стала відома приблизна кількість ЗРК армії РФ на захопленому острові Зміїний

83081
ЗРГК "Панцирь"
ЗРГК "Панцирь"

Острів Зміїний рашисти намагаються перетворити на форпост

Армія РФ все ж таки вирішила перетворити захоплений острів Зміїний на укріплений плацдарм та зігнала на нього достатньо вагому кількість військової техніки.

Джерела Defense Express в окупованому Криму вказують, що до перекидання озброєння були залучені значні сили з десантних катерів, а також кораблів та авіації, які здійснювали прикриття. З огляду на наряд сил та інформацію щодо вантажу на десантних катерах можливо говорити, що на острові Зміїний зараз розгорнуто до п'яти зенітних ракетних комплексів.

Читайте також: "Стугна" несподівано показала дійсно унікальну здібність: про що розповіло одне відео зі знищенням рашистів
дюгонь катер
Для перекидання озброєння та запасів був використаний десантний катер "Дюгонь" (фото ілюстративне)

Скоріш за все мова йде про, як мінімум, один ЗРК "Тор", а також декілька зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцирь-С1". Також було зафіксовано переміщення двох вантажівок, опис яких говорить про те, що це транспортно-заряджальні машини.

Якщо інформація підтвердиться, то можливо констатувати, що армія РФ утворила на Зміїному доволі щільну оборону від повітряного нападу із дальністю дії 15-20 км. А кількість машин, скоріш за все, унеможливлює ситуацію, коли всі вони будуть вимкненні.

ЗРК Тор
ЗРК Тор

Водночас треба нагадати, що острів Зміїний знаходиться у зоні вогневого ураження таких систем, як "Смерч", один залп якої, з максимальною долею вірогідності, не залишить від позицій рашистів нічого.

Читайте також: ЗСУ могли щонайменше пошкодити розвідувальний корабель окупантів під час боїв за Зміїний